Ecaterina Andronescu, despre înfiinţarea claselor separate pentru copiii cu cerinţe speciale: „Nici vorbă să propun segregare”

Ecaterina Andronescu, despre înfiinţarea claselor separate pentru copiii cu cerinţe speciale: „Nici vorbă să propun segregare”

FOTO Adevarul

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că prin înfiinţarea de clase separate pentru copiii cu cerinţe speciale a vrut să propună, de fapt, ca aceşti elevi să fie susţinuţi suplimentar cu profesori de sprijin. „Nici vorbă să propun segregare”, a explicat ministrul Educaţiei.

„Nici poveste să propun clase să producă segregarea acestor copii, ci să încercăm să îi susţinem suplimentar cu un profesor de sprijin. (...) O s-o punem, probabil în viitoarea lege a educaţiei. Pe măsură ce vom avea asigurate cadrele didactice, vom încerca să o transpunem şi în realitate. Există şi în acest moment, dar sunt foarte puţini profesorii de sprijin, din păcate”, a declarat ministrul Educaţiei, la Antena3.
 
Iniţial, Ecaterina Andronescu a declarat că elevii cu dificultăţi de învăţare se află acum integraţi fie în şcoli speciale, fie în sistemul normal, dar fără profesori dedicaţi, motiv pentru care o variantă ar fi înfiinţarea claselor separate pentru aceşti copii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: