Ecaterina Andronescu: Copiii care nu ţin pasul cu şcoala vor face ore suplimentare. De când se va aplica măsura

Ecaterina Andronescu: Copiii care nu ţin pasul cu şcoala vor face ore suplimentare. De când se va aplica măsura

Ecaterina Andronescu - FOTO Eduard Enea

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, anunţă ore suplimentare în şcoli pentru copiii care nu au ţinut pasul cu programa şcolară. Măsura se va aplica elevilor din clasa a III-a până într-a VIII-a. Andronescu nu a precizat, însă, după ce criterii şi cine îi va selecta pe participanţi, scrie Digi 24.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De la clasa a III-a, apreciez eu, după experienţa pe care o am, şi până la clasa a VIII-a...Dacă elevii, o bună parte din ei, ţin pasul cu ceea ce le cere programa şcolară, o altă parte din ei pierd permanent în ceea ce priveşte acumularea în cunoaştere. Ca urmare, de la clasa a III-a şi până la clasa a VIII-a se accentuează extraordinar de mult decalajul dintre cei care fac faţă programelor şcolare şi cei care nu fac faţă programelor şcolare.

Şi cred că cu acest lucru va trebui să începem, adică să găsim resursele necesare şi de câteva zile analizăm acest lucru, în aşa fel încât începând cu clasa a III-a, cel puţin pentru elevii care sunt în această situaţie, în pierdere de achiziţie în cunoaştere, să încercăm să facem cursuri remediale, cu învăţătorii de la clasă, după clasa a V-a cu profesorii”, a declarat ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu la România TV, după cum scrie Digi 24.

citeste totul despre: