DOCUMENT De ce „O masă Caldă“ nu se implementează în toate şcolile înscrise în program

DOCUMENT De ce „O masă Caldă“ nu se implementează în toate şcolile înscrise în program

De ce  „Masa Caldă“ nu se implementează în toate şcolile înscrise în program/ Imagine Arhivă

Elevii din 13 şcoli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar „din cauza indiferenţei şi incompetenţei autorităţilor publice locale“, reclamă Cristina Iurişniţi (deputat USR). În teorie, programul ar fi trebuit să se aplice în 50 de unităţi şcolare. De cealaltă parte, ministrul Educaţiei a declarat recent că programul nu doar că se aplică acum în cele 50 de şcoli, dar urmează să se extindă la alte 50.

Ştiri pe aceeaşi temă

Redăm mai jos postarea integrală a deputatului Cristina Iurişniţi:
 
Elevii din 13 şcoli incluse în programul ,,O masă caldă” nu au beneficiat de pachetul alimentar din cauza indiferenţei şi incompetenţei autorităţilor publice locale.
 
În răspunsul trimis de Ministerul Educaţiei Naţionale, transmis ca urmare a întrebării mele referitoare la stadiul de implementare a programului ,,O masă caldă” aflu cu surprindere că, din cele 50 de şcoli incluse în program, doar 37 dintre acestea au beneficiat de servicii alimentare.

Iată cum unele autorităţi locale din România prejudiciază sistemul de învăţământ prin lipsă de implicare, dezinteres sau incompetenţă, iar cei care au de suferit sunt elevii cei mai vulnerabili.

Conform răspunsului Ministerului Educaţiei Naţionale, cauzele pentru care proiectul ,,O masă caldă” nu s-a implementat în 13 şcoli sunt:

- nefinalizarea de către autorităţile locale a procedurilor de achiziţie
-neimplicarea autorităţilor locale
-lipsa de personal din şcoli

Fără o administraţie locală de calitate care să se implice în rezolvarea problemelor comunităţii, care să militeze pentru o educaţie de calitate şi pentru oferirea de şanse egale pentru elevi şi tineri, educaţia din România nu va putea fi reformată. Proiectele bune de la centru, pentru a deveni realitate, au nevoie de o susţinere permanentă din partea primăriilor şi a Consiliilor Locale.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: