DOCUMENT Ministerul Sănătăţii a publicat analiza epidemiologică pe localităţi, în funcţie de care se stabilesc scenariile pentru începerea şcolii

DOCUMENT Ministerul
Sănătăţii a publicat analiza epidemiologică pe localităţi, în funcţie de care
se stabilesc scenariile pentru începerea şcolii

Ministerul Sănătăţii a publicat, luni, analiza epidemiologică pe judeţe şi localităţi care arată rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus la mia de locuitori, în funcţie de care se stabilesc scenariile după care vor funcţiona şcolile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Analiza situaţiei epidemiologice cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
 
În Capitală rata de incidenţă a infecţiilor cu coronavirus la mia de locuitori este de 1,12, arată documentul publicat de Ministerul Sănătăţii.
 
În scenariul 1, sau scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
 
În scenariul 3, sau scenariul roşu, toţi elevii vor face cursuri online.
 
„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările