Deutsche Schule Bukarest a deschis o nouă şcoală cu profil german

Deutsche Schule Bukarest a deschis o nouă şcoală cu profil german

Deutsche Schule Bukarest a deschis o nouă şcoală cu profil german. FOTO: DSBU

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) a deschis o nouă şcoală cu profil german. DSBU este singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 În urmă cu un an, când Deutsche Schule Bukarest împlinea 10 ani, am făcut o promisiune ambiţioasă: că vom construi o şcoală nouă în Bucureşti pentru elevii noştri şi pentru aceia, tot mai mulţi, care bat la porţile noastre.
 
Astăzi, joi 29 noiembrie, în prezenţa Excelenţelor Lor Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Austriei, doamna Isabel Rauscher şi Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, domnul Urs Herren, precum şi a primarului Sectorului 1 Bucureşti, domnul Daniel Tudorache, am început construcţia noii şcoli pe situl din interiorul Petrom City - strada Coralilor, Sector 1, Bucureşti.
 
Prima cărămidă pe care am pus-o astăzi simbolizează începutul unui proiect ce va răspunde celor mai exigente standarde din învăţământul german - un ansamblu de învăţământ cu următoarele funcţiuni: creşă, grădiniţă, corp administrativ cu sală de spectacole, şcoală primară, gimnaziu, liceu, cantină cu bucătărie şi terenuri de sport.
 
Excelenţa Sa Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, domnul Cord Meier-Klodt
 
"Am pus mult suflet în sprijinul acestui proiect - noua DSBU. Asta şi pentru că, înainte să intru în diplomaţie, am fost pedagog. Înţelegerea contextului internaţional se poate construi prin propria politică culturală şi educaţională: formare lingvistică, oferte educaţionale, cursuri universitare şi foarte important existenţa unor şcoli care se pot afirma atât din punct de vedere local cât şi la nivel internaţional."
 
Friederike Gribkowsky, Preşedinte al Consiliului DSBU
 

"DSBU reprezintă materializarea spiritului european. Vorbim mult despre Europa, despre principii, valori comune, democraţie, egalitate, educaţie - în această şcoală găsim români, germani, austrieci, elveţieni, bulgari, croaţi. Sunt toţi împreună şi învaţă unul de la altul şi tocmai aceasta este Europa."

Elevii noştri vor mai beneficia de o piaţetă centrală, un teren de sport, locuri de joacă pentru fiecare nivel de învăţământ, iar părinţii vor avea locuri de parcare amenajate pentru a-i putea aduce sau lua de la şcoală. Terenul care va găzdui clădirea nouă şi anexele are peste 2 hectare şi a fost donat, cu generozitate, de OMV Petrom. Şcoala cea nouă va măsura peste 8.000 mp şi facilităţi suplimentare totalizând alţi 2.500 mp, astfel încât celor peste 500 de copii şi elevi care vor studia curând aici, să nu le lipsească nimic. Întregul demers se bucură de sprijinul ambasadelor Germaniei, Austriei şi Elveţiei. Investiţia totală depăşeşte 13 milioane de Euro, din care aproape 5 milioane sunt asigurate de statul german, restul fiind acoperit dintr-un credit bancar.
 
Prima cărămidă pe care am pus-o astăzi la temelia noii şcoli înseamnă un nou angajament ferm şi asumat că valorile în care credem de peste 11 ani vor fi consolidate şi duse mai departe de elevii şi profesorii noştri.
 
DSBU este singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate.
 

DSBU urmează programa şcolară a landului Baden-Württemberg, iar cursurile se desfăşoară în limba germană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: