Adevărul Live: Despre Coaliţia pentru Educaţie şi reforma în învăţământ

Despre Coaliţia pentru Educaţie şi reforma în învăţământ 

Simona David Crisbăşanu şi Daniela Vişoianu vor vorbi astăzi la Adevărul live de la 13:00 despre Coaliţia pentru Educaţie, din care fac parte  zece organizaţii non-guvernalentale care acţionează de ani de zile în sectorul Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul consolidează o iniţiativă cu vechime a unui nucleu de organizaţii non-guvernamentale ce au peste 10 ani de experienţă în educaţie prin iniţiative susţinute la nivel de organizaţie: Asociaţia Communication for Community, Asociaţia Edusfera, Asociaţia ROI, Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, Educativa, Fundaţia Noi Orizonturi, Grădiniţa Little London, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educaţie, OvidiuRo, Teach for Romania şi Universitatea Alternativă.

„Anul acesta ne-am propus să lucrăm la structura Coaliţiei şi suntem deschişi să colaborăm şi cu alte astfel de iniţiative şi sperăm ca în timp să ni se alăture şi alte ONG-uri din sectorul educaţiei. Împreună, vom crea o voce puternică, prin care să fim prezenţi şi auziţi în procesul dezbaterilor care au loc în sectorul educaţiei”, a adăugat Simona David-Crisbăşanu.

Coaliţia îşi propune să acţioneze în cnci arii din Educaţie: sunt: calitatea resurselor umane, curriculum şi evaluare, descentralizare, finanţare bună şi guvernare, participare şi echitate.

Coaliţia pentru Educaţie vine şi pe fondul unei dezbateri naţionale pe tema educaţiei în România, care începe să se contureze odată cu lansarea iniţiativei unei noi legi a educaţiei.

„Anul acesta ne-am propus să lucrăm la structura Coaliţiei şi suntem dispuşi să colaborăm şi cu alte astfel de iniţiative şi sperăm ca în timp să ni se alăture şi alte ONG-uri din sectorul educaţiei. Am vrea să avem o voce prin care să fim prezenţi în procesul dezbaterilor care au loc în sectorul educaţiei, o voce comună pe care să o audă şi autorităţile şi să fim consultaţi”, a adăugat Simona David-Crisbăşeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: