Dascălii prinşi în culpă vor fi daţi afară din învăţământ

Dascălii prinşi în culpă vor fi daţi afară din învăţământ

Bacalaureat 2010

Profesorii implicaţi în desfăşurarea bacalaureatului vor răspunde disciplinar în cazul în care se constată nereguli în organizarea examenului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Metodologia prin  de organizare a examenului arată că dascălii care furnizazează soluţii pentru probleme, care înlocuiesc sau falsifică lucrări, care permit sau favorizează fraudarea examenului sau care au manifestări care atestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, vor fi sancţionaţi inclusiv cu desfacerea contractului de muncă.

Citiţi şi: Elevii buzoieni plătesc cu sănătatea protestul profesorilor


În metodologia de organizare a bacalaureatului sunt prevăzute sancţiuni precum: observaţie scrisă, avertisment, diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizaţia de conducere, de îndrumare şi de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1 - 6 luni, destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ sau desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

În aceeaşi categorie intră şi profesorii care au contribuit la elaborarea sau transmiterea subiectelor/ baremelor de evaluare şi notare pentru probele orale sau scrise şi care apoi divulgă subiectele sau baremele de evaluare şi notare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: