Cum au reacţionat politicienii după rezultatele testelor PISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu susţine că am avea parte de rezultate surprinzătoare dacă profesorii ar susţine testele PISA.

„Aşa cum ştiţi, eu sunt mai orientat pe soluţii, nu poveşti. Aşa că propun să fie date aceleaşi teste PISA profesorilor. Veţi avea o mare surpriză. Ar trebui evaluaţi toţi profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reuşesc nici atunci... asta e. În loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecţiei profesorilor... Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universităţile iar acum a ajuns la clasă şi schimonoseşte minţile copiilor noştri“, a scris Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Reacţia sa vine după ce raportul PISA arată că 59% dintre elevii români pot înţelege un text de mărime medie şi doar 1% au rezultate foarte bune la citire sau la ştiinţe. Raportul PISA clasează România aproape de Emiratele Arabe, Bulgaria sau Moldova.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite