Daniel Funeriu: „COVID-19 nu este o glumă! Am semnale că anumiţi profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraţioniste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a publicat pe pagina sa de socializare un apel către Biserica Ortodoxă Română în care cere ca această instituţie să adopte o poziţie clară faţă de teoriile care contestă existenţa virusului SARS-CoV-2 responsabil actuala pandemie.

Redăm mai jos întreaga postare de pe Facebook:  

Apel către BOR: 

În societate există discuţii referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de COVID-19 dar şi, mai pe larg, în chestiuni legate de sănătate, cum ar fi vaccinarea. 

Poziţia BOR în chestiunea vaccinării a fost raţională din informaţiile mele, chiar dacă unii membri ai clerului au vorbit prostii, în afara celor susţinute oficial de BOR.

Începutul noului an şcolar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toţii trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situaţia este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opţională. 

Am semnale că pe alocuri anumiţi profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraţioniste şi astfel prezintă un risc pentru sănătatea copiilor.

Sugerez BOR, ca depozitar major de încredere în societate, să adopte o linie instituţională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an şcolar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate şi decredibilizate de minţi tulburi. Experienţa mea de colaborare instituţională cu BOR a fost excelentă, am avut un partener raţional şi atent. Aşa trebuie să fie şi acum. Mai ales acum. Speranţa, încrederea, tămăduirea sufletelor şi rezilienţa pot exista doar dacă facem totul să fim sănătoşi. E o datorie creştinească să avem grijă de trupurile noastre.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite