Cursurile în şcolile de pe traseul Papei Francisc vor fi suspendate joi, 30 mai. Vineri, 31 mai, vor fi închise toate şcolile din Capitală

Cursurile în şcolile de pe traseul Papei Francisc vor fi suspendate joi, 30 mai. Vineri, 31 mai, vor fi închise toate şcolile din Capitală

FOTO: Adevărul

Cu ocazia vizitei Papei Francisc în România, joi, 30 mai, vor fi închise toate şcolile de pe traseul Sanctităţii Sale. Iar vineri, 31 mai, vor fi închise toate şcolile din Bucureşti, a anunţat primarul Gabriela Firea şi Inspectorul Şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cursurile liceelor, şcolilor şi grădiniţelor aflate pe o rază de 1-2 km, pe traseul vizitei Papei Francisc vor fi suspendate joi 31 mai, a anunţat Gabriela Firea.

La finalul comandamentului, după cererile Poliţiei şi altor autorităţi, primarul Gabriela Firea a anunţat, convenind acest lucru cu Inspectorul General Şcolar pe Bucureşti, Ioana Neacşu, că joi, 30 mai vor fi închise şcolile de pe traseul Papei Francisc (şcoli care vor fi anunţate luni de către ISMB), aşa cum fusese anunţat iniţial, iar vineri, pe 31 mai, vor fi închise toate şcolile din Bucureşti. 

„În ceea ce priveşte organizarea propriu-zisă pentru zilele de 30 şi 31, până pe 2 iunie  în colaborare cu Inspectoratul Şcolar General care a discutat cu Federaţiile Cadrelor Didactice şi asociaţiile de părinţi, s-a convenit asupra unei soluţii agreate de toţi cei implicaţi, tocmai pentru a nu fi reproşuri sau discuţii, astfel încât având în vedere restricţiile de securitate şi de circulaţie că în zilele de 30 şi 31 mai, cursurile din grădiniţe, şcoli şi licee, de pe traseul principal al suveranului Pontif să fie suspendată, cât şi unităţile de învăţământ de pe o rază de 1,2 km adiacentă traseului oficial. Concret Inspectoratul Şcolar va transmite fiecărei unităţi de învăţământ vizate, decizia de a se închide cursurile.

Iar în ceea ce priveşte celelalte unităţi de învăţământ care nu sunt direct afectate de acest traseu oficial, de securitate şi de organizare şi de restricţii de trafic şi circulaţie, dar care pot fi afectate prin amploarea acestui eveniment şi prin faptul că în Bucureşti vor veni mii de pelerini, decizia de suspendare a cursurilor rămâne la latitudinea membrilor consiliilor de administraţie”, a declarat Gabriela Firea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările