Coronavirus. Ministrul Educaţiei: Profesorii vor fi susţinuţi pentru a preda online, iar elevii au acces la Teleşcoală

Coronavirus. Ministrul Educaţiei: Profesorii vor fi susţinuţi pentru a preda online, iar elevii au acces la Teleşcoală

Anisie a susţinut o videoconferinţă despre Educaţia de acasă în perioadă de criză FOTO gov.ro

Profesorii şi elevii vor fi susţinuţi pentru a nu pierde materia în contextul pandemiei de COVID-19. Ministrul Educaţiei a precizat luni, într-o videoconferinţă că programul Teleşcoală, disponibil pe TVR1 îi va ajuta pe elevi să înveţe de acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii sunt sprijiniţi să facă lecţii de acasă iar cadrele didactice vor fi susţinute pentru a preda elevilor prin mijloace digitale.

În fiecare judeţ vor fi organizate seminarii online prin care experţii din proiectul CRED îi vor învăţa pe dascăli să îşi organizeze lecţiile online.

„Împreună trebuie să fim uniţi, iar învăţarea, fie ea acasă sau online, să ajungă la cât mai mulţi elevi”, a spus Anisie. Aceasta a mai recomandat tuturor cadrelor didactice să păstreze legătura cu elevii iar părinţilor, să nu îi expună pe copii la spaţiul public.

„Pentru că suntem conştienţi că nu în fiecare casă se găseşte un computer, o tabletă sau internet, am decis ca ministerul să încheie un parteneriat cu Televiziunea Română, astfel încât lecţiile să ajungă şi la ei, ca elevii să continue pregătirea pentru testele naţionale”, a declarat Monica Anisie în cadrul videoconferinţei.

Emisiunile au loc de luni până vineri. „Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile.

Şcolile sunt închise până pe 22 martie, însă perioada s-ar putea prelungi până după Paşte, în contextul decretării stării de urgenţă în România de către preşedintele Klaus Iohannis începând de luni, 16 martie.

Monica Anisie a spus că şcolile rămân închise până după Paşte, cât e anunţată starea de urgenţă. ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a şcolilor, dar în perioada de stare de urgenţă şcolile or să fie închise”, a spus ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările