Consiliere pentru Capacitate, la Adevărul Live. Cum să depăşeşti emoţiile de la examen şi cum să te pregăteşti psihic

Consiliere pentru Capacitate: Cum să depăşeşti emoţiile de la examen şi să te pregăteşti psihic 

Mihaela Feodorof, fondatorul Yourway, susţine că inclusiv elevii care sunt mai emoţionali pot face faţă cu brio examenului de la Evaluarea Naţională. Important este să nu se lase compleşiţi de amploarea acestei testări, a completat Feodorof, adăugând că foarte important este sprijinul părinţilor şi cel al profesorilor. Declaraţiile au fost făcute la Adevărul Live, în cadrul unei emisiuni moderate de Adriana Stoian, jurnalist Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rămâi pe Adevărul Live pentru a urmări în direct cele mai importante declaraţii.

Mihaela Feodorof a arătat că Evaluarea Naţională şi nota obţinută de elevii în clasa a VIII-a în urma acestei examinări reprezintă, în mod greşit, o etichetă pusă copilului care, în funcţie de ea, ajunge la liceu. Consultantul a precizat că examenul de Capacitate este pus prea devreme, motiv pentru care emoţiile sunt foarte mari înainte de examene.

„E o apăsare şi o responsabilitate imensă pe umerii lor. Aşteptările foarte mari îl dau peste cap. Dacă stimulii sunt mult diferiţi, el poate fi bulversat. Eticheta se pune din perspectiva acestui examen, a reuşitei. Stimulii trebuie să îi găsim din mai multe perspective, din familie dar contează foarte mult şi relaţia pe care elevii o au cu profesorul de la clasă”, a explicat Mihaela Feodorof.

Potrivit acesteia, elevii care ştiu că sunt emoţionali trebuie să canalizeze aceste emoţii în favoarea lor. Spre exemplu, elevii de clasa a VIII-a care sunt mai emotivi pot avea rezultate foarte bune la Limba Română, unde este nevoie de creativitate.

„Mare parte din copii sunt conştienţi de acest prag, care mie mi se pare bun dar el vine la un timp nepotrivit. Pe de altă parte, cred că toţi aceşti elevi au potenţial, este important să nu îşi transmită un mesaj distructiv. Dacă ei îşi spun că va fi greu, că vor rămâne pe drumuri, nu e în regulă. Este o perioadă în care copiii se formează”, a completat fondatoarea Yourway.

Adevărul.ro vine în ajutorul elevilor din clasele terminale de la gimnaziu şi liceu, pentru ca aceştia să promoveze cu note cât mai mari, examenele naţionale din vară.

citeste totul despre: