Concurs de proiecte împotriva bullying-ului, „Fără ură, cu toleranţă”. Câştigătorii primesc tablete, televizoare şi laptopuri

Concurs de proiecte împotriva bullying-ului, „Fără ură, cu toleranţă”. Câştigătorii primesc tablete, televizoare şi laptopuri

Elevii, invitaţi să se implice în proiecte împotriva bullying-ului

Elevii sunt încurajaţi să conştientizeze efectele fenomenului de bullying prin intermediul unui concurs de proiecte, lansat pe 7 februarie, de către Organizaţia Salvaţi Copiii. Desfăşurat sub titulatura „Fără ură, cu toleranţă”, concursul va recompensa cele mai bune proiecte cu tablete, televizoare şi laptopuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii din învăţământul preuniversitar au şansa de a câştiga tablete, televizoare şi laptopuri pentru procesul educaţional în cadrul unui concurs de conştientizare a efectelor marginalizării şi hărţuirii, organizat de Salvaţi Copii.


“Toleranţa şi acceptarea celorlalţi sunt lecţii esenţiale, care garantează, pe termen lung, integrarea emoţională şi socială a copilului. Copiii au praguri de sensibilitate nebănuite, iar izolarea, marginalizarea, hărţuirea lor pe orizontală, venind aşadar din partea altor copii, sunt cumplite şi cu mari repercusiuni. Prin această campanie integrată, continuăm demersurile educaţionale desfăşurate în cadrul programelor Ora de Net şi Drepturile Copilului, contribuind în acelaşi timp la facilitarea procesului de învăţare”,  a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al  Organizaţiei Salvaţi Copiii România, potrivit unui comunicat al Organizaţiei.

La concurs pot participa elevii şi profesorii din învăţământul preuniversitar. Concursul se va derula în perioada 7 februarie – 24 martie 2016, iar copiii şi adolescenţii vor putea participa potrivit categoriei de clasă în care se încadrează: Categoria I : elevi clasele 0 – IV; Categoria II : elevi clasele V – VIII; Categoria III : elevi clasele IX – XII. Înscrierea în concurs se va face accesând pagina www.oradenet.ro/concurs2017, unde se regăseşte şi regulamentul complet. 


Aflat la a şaptea ediţie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet se încadrează în mişcarea globală de combatere a discursului instigator la ură ”No hate speech movement”. 

Trei din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia

Trei din 10 copii sunt marginalizaţi de colegii de şcoală, fiind excluşi din grupuri şi astfel izolaţi, unul din patru copii a fost umilit public, în faţa altora, iar trei din 10 elevi sunt ameninţaţi cu bătaia de către alţi colegi, potrivit unui studiu naţional despre fenomenul de bullying, realizat de organizaţia Salvaţi Copiii în 2016.

Datele indică intensificarea discursului instigator la ură (DIU) faţă de grupuri vulnerabile din societate, mai ales în mediul online. Astfel, 73% dintre copii au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, 58% au asistat la astfel de situaţii de hărţuire şi umilire în propria clasă, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările