Competiţia Naţională "Şcoala Europeană" - 64 de şcoli au primit câte un premiu de 5.000 de lei pentru dotări

Competiţia Naţională

Şapte unităţi şcolare deţin de 10 ani, neîntrerupt, titlul de „Şcoală Europeană”    FOTO: Arhiva Adevărul

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a premiat, luni, 20 mai, la Palatul Parlamentului, 64 de unităţi de învăţământ preuniversitar desemnate câştigătoare la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”. Şcolile au primit câte 5.000 de lei, bani care urmează să fie investiţi exclusiv în dotările instituţiilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei (MEN).

Ştiri pe aceeaşi temă

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti. Pe primele trei locuri s-au clasat Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamţ, cu 191 puncte, Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui (190 puncte) şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni (judeţul Suceava) - 187 de puncte.

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2013” şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat exclusiv pentru dotări, urmând ca cei din conducerea şcolilor să decidă ce bunuri vor fi cumpărate cu aceşti bani. Ministerul Educaţiei va repartiza sumele prin inspectoratele şcolare, care le vor da mai departe unităţilor de învăţământ.

Şapte unităţi şcolare deţin de 10 ani, neîntrerupt, titlul de „Şcoală Europeană”. Acestea au primit, în acest an, pentru a patra oară, certificatul „Şcoală Europeană”. Este vorba de: Colegiul Economic din Buzău, Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte, Colegiul Naţional „O. Goga" din Sibiu, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare, Liceul „Ştefan Procopiu" din Vaslui, Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna" din Deva şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Oradea. De asemenea, alte 20 de şcoli obţin pentru a treia oară acest certificat.

Evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie s-a realizat după mai multe criterii, printre care şi integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor în programul curent al şcolii.

"Competiţia Naţională „Şcoala Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în activităţi, programe şi proiecte europene. Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-şi reconfirma titlul", se arată în comunicatul MEN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările