Cine va plăti pentru testarea anti-COVID a elevilor. Ministrul Educaţiei: „Şcolile trebuie să rămână deschise“

Cine va plăti pentru testarea anti-COVID a elevilor. Ministrul Educaţiei: „Şcolile trebuie să rămână deschise“

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a spus că şcolile trebuie să rămână deschise, cu prezenţă fizică, pentru a reduce pierderile suferite până acum în procesul de educaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul a spus că şcolile trebuie să rămână deschise, cu prezenţă fizică, pentru a reduce pierderile suferite până acum în procesul de educaţie. Potrivit lui Cîmpeanu, dacă pentru acest lucru este nevoie de multe teste, statul ar urma să achite costurile. 
 
Sorin Cîmpeanu: "Sunt convins că situaţia poate fi puternic îmbunătăţită din toate perspectivele. Important este să putem gestiona în echilibru, să putem ţine şcoală deschisă cu prezenţa fizică cât mai mult timp posibil. 
 
Testarea elevilor se va aplică ori de câte ori apar cazuri simptomatice, contacţi ai unor cazuri confirmare. Elevii nu se vor testa pe banii părinţilor. Nu există obligativitatea testării până la atingerea pragului de 6 la mie în localitate, există însă recomandare".  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările