Cîmpeanu, revoltat după ce şcolile din Afumaţi s-au închis: Am luat legătura cu ISJ Ilfov şi le-am cerut să remedieze rapid situaţia

Cîmpeanu, revoltat după ce şcolile din Afumaţi s-au închis: Am luat legătura cu ISJ Ilfov şi le-am cerut să remedieze rapid situaţia

FOTO Mediafax

Copiii din Afumaţi, judeţul Ilfov, vor reveni la ore în clase, deoarece decizia de închidere a şcolilor în acea localitate este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Singurul act care reglementează funcţionarea şcolilor este acesta. Ordinul comun a făcut obiectul unei hotărâri CNSU, care este superior comisiilor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Vineri, 13 localităţi au depăşit rata de 6 la mia de locuitori. Doar acestea 13 au bază legală pentru funcţionarea în online în această săptămână. Orice altă localitate inclusă e o invenţie neavenită a autorităţilor locale, o încălcare a ordinului comun. Nu ne jucăm cu copiii, închide şcoala, deschide şcoala.

Am luat legătura cu autorităţile ISJ Ilfov le-am cerut să remedieze rapid situaţia.

Am cerut tuturor inspectorilor să citească atent ordinul şi să îl aplice, să nu se mai inventeze decizii pe lângă cadrul legal.

Ziua de vineri este singura zi de referinţă", a spus ministrul la Digi24.

Luni, în Afumaţi, rata de infectare era sub 6 la mia de locuitori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările