Cîmpeanu: Rata de ocupare a paturilor COVID nu a depăşit 75% în niciun judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto_INQUAM Photos/ Octav Ganea
Foto_INQUAM Photos/ Octav Ganea

Rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ, astfel căunităţile de învăţămant din niciun judeţ nu vor trece integral în online , a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Conform informării primite de la Ministerul Sănătăţii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID nu a depăşit pragul de 75% în niciun judeţ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sănătate-Educaţie, nu vor trece integral în online unităţile de învăţământ din niciun judeţ", a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 32.671 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 10.719. De asemenea, la ATI sunt internate 993 de persoane.

Din totalul pacienţilor internaţi, 849 sunt minori, 829 fiind internaţi în secţii şi 20 la ATI.

În data de 3 februarie 2022, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.630 paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre care, 384 în Bucureşti. La nivelul întregii ţări sunt ocupate 993 paturi ATI COVID-19.

În România, 160 de oraşe şi 505 comune au incidenţa mai mare de 10 la mie. Iar Capitala are o rată de infectare în creştere, ajungând astăzi la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, respectiv 24,48 cazuri la mia de locuitori.

Reaminitim că ministrul Educaţiei a fost întrebat, marţi, în contextul ratei mari de infectare la nivel naţional, dacă este posibilă o modificare a ordinului comun prin care se stabilesc regulile de intrare în online a şcolilor, şi a afirmat că ordinul comun cu ministerul Sănătăţii se referă la numărul de paturi din spitale şi nu la rata de infectare.  

„Ieri (luni), am modificat acest ordin de ministru, pentru a aduce perioada de carantină în linie cu reglementările generale” a spus Cîmpeanu, arătând că Hotărârea CNSU a generat modificarea perioadei de carantină la 5 zile. 

Întrebat şi ce mesaj are pentru părinţii ai căror copii s-au infectat la şcoală, iar şcolile au rămas încă deschise, Cîmpeanu a răspuns că în România copii au plătit mult prea mult şi e dificil acum să recupreze perioadele de suspendare a activităţii şcolilor,  dând exemplul Franţei, care nu a închis şcolile nici la 400.000 de cazuri, pe zi. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite