Cîmpeanu propune ca înscrierea la orele de educaţie sexuală să se facă după modelul înscrierii la orele de religie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu / FOTO Mediafax
Sorin Cîmpeanu / FOTO Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este de părere că educaţia sexuală ar trebui să fie inclusă într-un modul mai larg, care să includă şi educaţie rutieră şi financiară. Ministrul propune că elevii să participe la ora de educaţie sexuală la fel cum se întâmplă acum cu ora de religie: să fie înscrişi toţi, iar apoi să fie retraşi punctual, dacă părinţii nu sunt de acord cu participarea lor.

„Va trebui să găsim şi un răspuns integrat în nevoia de simplificare a curricumului. Ar putea fi, de exemplu, un modul de educaţie pentru viaţă, în care să fie incluse etapizat educaţie sexuală, educaţie sanitară, educaţie de prim ajutor, alimentaţie raţională, educaţie juridică, rutieră, financiară. Toate aceste componente nu au un curriculum atât de vast ca să justifice o oră pe săptămână. Modul de educaţie pentru viaţă să fie predat pe fiecare componentă de către specialişti poate fi o soluţie. Educaţia sexuală trebuie să se găsească în acel modul, pentru că numărul mamelor de 11-14 ani e greu de comentat”, a mai spus Cîmpeanu, la Digi24.

El a propus ca orele de educaţie sexuală să fie făcute cu acordul părinţilor, la fel cum s-a procedat în 2015 cu ora de religie.

„Să fie înscrişi la început, după care să se poată retrage punctual, caz cu caz, dacă părinţii refuză. Acesta ar trebui să fie sistemul şi trebuie să fie corelat cu caracterul respectivei discipline, integrată într-un modul de educaţie pentru viaţă”, a mai spus ministrul.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite