Cîmpeanu: Se organizează sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care au fost împiedicaţi să se prezinte

Cîmpeanu: Se organizează sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care au fost împiedicaţi să se prezinte

Sorin Cîmpeanu a spus că vor fi cazuri speciale în care Ministerul Educaţiei va da derogare pentru susţinerea Evaluării Naţionale. FOTO: Mediafax

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va fi organizată o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională la două săptămâni după prima sesiune, pentru a se prezenta elevii care nu au putut să o facă la data stabilită iniţial.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Elevii care susţin examenul de Bacalaureat au o doua şansă în sesiunea din toamnă. Am considerat că este echitabil să aibă şi elevii care susţin Evaluarea Naţională aceeaşi şansă. Drept pentru care va fi organizată o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională la două săptămâni după prima sesiune. În această sesiune se vor putea prezenta elevii care au fost împiedicaţi fără voia lor să se prezinte în prima etapă de Evaluare Naţională”, a explicat Sorin Cîmpeanu. 

El a precizat că vor fi cazuri speciale în care Ministerul Educaţiei va da derogare pentru susţinerea Evaluării Naţionale. 

„Pentru toţi acei elevi şi credeţi-mă că avem situaţii absolut impresionante, menţionez fără să vă dau niciun nume, un elev care a luat calificativul foarte bine din clasa I până în clasa a IV-a, care a luat nota 10 din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, fără excepţie, care a luat 10 la simularea Evaluării Naţionale şi care acum se află într-o altă ţară, în spital, cu un cancer de stadiul patru şi care doreşte să susţină Evaluarea Naţională. Este unul din multe cazuri de situaţii speciale în care vom da derogare, examenul va fi susţinut pentru aceşti copii fie online, fie cu asistenţă din partea personalului ambasadei. Oricare ar fi soluţia, vom asigura dreptul de a susţine examenul pentru aceşti copii”, a transmis ministrul Educaţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările