Cîmpeanu: Evaluările naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a ar trebui să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor

Cîmpeanu: Evaluările naţionale de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a ar trebui să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor

FOTO: Eduard Enea/Adevărul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că evaluările de la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a ar trebui să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor şi că rezultatele României la testele PISA se vor îmbunătăţi pe parcurs datorită aacestor evaluări naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a — nu intenţionăm să renunţăm la ele, pentru că tocmai aceste lucruri ne conectează la sistemele de educaţie europene, la sistemele de educaţie din ţările OECD cu care ne comparăm, mă refer la acele 65 de ţări. Testările PISA se bazează şi pe aceste testări intermediare. Ele sunt utile, dar trebuie să reflecte cât mai corect pregătirea elevilor testaţi fie că vorbim de clasa a II-a, a IV-a, a VI-a", a spus ministrul, citat de Agerpres, cu ocazia prezentării raportului privind starea învăţământului din Bucureşti pentru anul şcolar 2014-2015.

De asemenea, ministrul a mai spus că rezultatele la testările PISA vor fi îmbunătăţite treptat, pe măsură ce noile programe şcolare intră în funcţiune.

"Am avut locul 49 din 65 la testările PISA din anul 2009, locul 45 din 65 la testările din 2012, vom avea la sfârşitul anului 2016 rezultatul pentru testările din anul 2015, avem şi trebuie să avem o îmbunătăţire treptată pe măsură ce noile programe şcolare intră în funcţiune, pe măsură ce reuşim să schimbăm abordarea cadrului didactic, dar rezultate spectaculoase vor fi obţinute după ce acest proces se va încheia", a spus Cîmpeanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările