Cea de-a doua ediţie a Congresului Educaţiei are loc mâine şi sâmbătă, în Bucureşti

Cea de-a doua ediţie a Congresului
Educaţiei are loc mâine şi sâmbătă, în Bucureşti

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, va deschide evenimentul desfăşurat pe 14 şi 15 iunie. FOTO Adevărul

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), împreună cu Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), organism al MEN, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi universităţile din România organizează cea de-a doua ediţie a Congresului Educaţiei.  Evenimentul va avea loc în zilele de 14 şi 15 iunie, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Congresul îşi propune să fie o platformă de dezbatere pentru oamenii şcolii şi pentru toţi aceia care sunt preocupaţi de bunul mers al educaţiei, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educaţiei pe site-ul instituţiei. Prin acest congres, MEN doreşte „să creeze o agora a sistemului de învăţământ românesc, în cadrul căreia să fie expusă şi discutată agenda publică a tuturor sectoarelor din educaţie“.

La eveniment vor fi prezente personalităţi din lumea educaţiei româneşti, dar şi reprezentanţi ai sistemelor de educaţie din Europa. La deschiderea Congresului Educaţiei vor vorbi, printre alţii: Remus Pricopie, Ministrul Educaţie, Ecaterina Andronescu, preşedinte pentru Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, Reijo Aholainen, consilier în educaţie, Ministerul Educaţiei şi Culturii din Finlanda.

Timp de două zile, academicieni, directori de licee, specialişti în educaţie vor discuta, în cadrul unor sesiuni, subiecte de interes din domeniul educaţiei - de la clasa pregătitoare şi reinserţia în şcoală a copiilor din familii defavorizate social, până la învăţământ superior şi formare continuă de-a lungul vieţii. Menţionăm alte câteva teme principale:

• Invăţământ în limbile minorităţilor naţionale
• Dezvoltare profesională şi evoluţie în cariera didactică
• Invăţământul superior românesc în context european
• Parteneriate şcolare europene. Exemple de succes – eTwinning
• Educaţia non-formală - componenta fundamentală a sistemului de învăţământ

Prima ediţie a Congresului Educaţiei a avut loc în timpul mandatului ministrului Liviu Maior (1992 -1996), care va participa, de asemenea, la conferinţa de deschidere a evenimentului.

citeste totul despre: