Ce termen îşi propune Ministrul Educaţiei pentru reînnoirea manualelor

Ce termen îşi propune Ministrul Educaţiei pentru reînnoirea manualelor

Ministrul Educaţiei promite manuale noi până în 2020

Ministrul Educaţiei vrea să accelereze procesul de reînnoire a manualelor până în 2020, în loc de termenul stabilit iniţial, adică anul 2026. Mai mult, acesta susţine că elevii din clasa a V-a vor avea manuale noi chiar din această toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Pentru manualele necesare deschiderii anului şcolar 2017-2018 au existat deja numeroase întâlniri cu editurile în vederea reducerii termenului de producere de la şase luni la 100 de zile, potrivit digi24.

"Anul acesta am făcut eforturi considerabile şi am o mare provocare: să producem la timp manuale de clasa a V-a, care sunt considerate ca fiind manuale noi. Vreo două luni de zile, de când am început mandatul, am avut întâlniri cu editurile ca să le conving să reducă termenul de producere a proiectelor de manuale de la şase luni la 100 de zile, ca să ne încadrăm astfel încât la început de an şcolar să avem manuale. Procesul acesta de reînnoire a manualelor, care trebuie să dureze până în 2026, ar trebui să se termine în 2020. Cred că ar fi un câştig pentru întreaga comunitate", a spus, în cadrul unei întâlniri de lucru la Alexandria, Pavel Năstase, citat de aceeaşi sursă

Un alt obiectiv al Ministerului Educaţiei Naţionale constă în adoptarea unui sistem care să permită utilizarea manualelor digitale.

"Sunt foarte multe manuale care nu respectă programa şcolară, iar copiii se plâng. Ghiozdanele sunt foarte încărcate.Vrem să realizăm resurse educaţionale deschise care să fie în format digital, care să acompanieze, deocamdată, manualul pe hârtie. Tendinţa la nivel mondial este să renunţăm la manuale pe hârtie, să rămână numai pe manuale digitale. Ar fi ideal. Scăpăm şi de ghiozdane. Deci manualele acestea le punem pe o tabletă în loc să dăm atâţia bani pe atâtea manuale şi dăm o tabletă pe care poate să o bage copilul într-o gentuţă, să nu îi mai fie afectată coloana vertebrală. Va mai fi până acolo", a mai precizat Ministrul Educaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările