Ce promit şcolile private din Capitală? Despre alternativa la învăţământul de stat, la Adevărul Live

Ce promit şcolile private din Capitală? Despre alternativa învăţământului de stat 

În timp ce în scolile de stat o învăţătoare are şi 38 de elevi în clasă, copiii din clasa I, în sistemul privat, se pot bucura de atenţia a două învăţătoare. Pe de altă parte, taxele de şcolarizare îi îndepărtează pe mulţi români de alternativa învăţământului privat. Cu ce sunt mai bune şcolile private decât cele de stat? Răspunsul – joi, de la 14.00, la Adevărul Live.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anul şcolar 2014 a început cu scandalul învăţătoarei şpăgare din „şcoala de fiţe” şi a continuat cu un protocol  mai degrabă contestabil încheiat de Ministerul Educaţiei şi Biserica Ortodoxă Română. În acelaşi timp, olimpicii români şi medaliile obţinute de aceştia la concursurile internaţionale au continuat să se înscrie pe agenda mass-media. Aceşti elevi de elită provin, cu preponderenţă, din învăţământul de stat, însă nu numai de aici.

Doar în Bucureşti, 241.000 de copii între 3 şi 18 ani sunt ani înscrişi în învăţământul de stat, în aproximativ 425 de unităţi de învăţământ. Acestora li se adaugă 182 de şcoli private, unde învaţă nu mai puţin de 5.200 de copii, arată Marian Banu, reprezentant al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Sunt aproape 400 de şcoli private din România, care formează un business anual de milioane de euro. Şi asta în vreme ce învăţământul de stat se confruntă, periodic, cu probleme: nu reuşeşte să ţină pasul în materie de dotări, tehnologie, programă, poate chiar pregătire a profesorilor. În acelaşi timp taxele de şcolarizare, respectiv gratuitatea învăţământului sunt esenţiale în alegerea şcolii.

Care este, până la urmă, răspunsul la dilema „învăţământ de stat sau privat“? Dezbatem acest subiect joi, de la ora 14.00,  cu reprezentanţii uneia dintre şcolile private din Bucureşti, deci promotorii alternativei private pentru educaţie copiilor. Este vorba de Daniela Costăchel, directoarea Şcolii Metropolitane ARC, şi Alexandru Fotescu, consilier dezvoltare si curriculum international al aceleiaşi şcoli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările