Ce se întâmplă cu paza şcolilor din Sectorul 4

Ce se întâmplă cu paza şcolilor din Sectorul 4

Daniel Băluţă FOTO Adevărul

După ce Primăria Sectorului 4 a lăsat toate şcolile din sector fără pază, stârnind nemulţumiri în rândul părinţilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi a făcut solicitări atât către instituţie cât şi către Primăria Capitalei, în speranţa că situaţia va fi rezolvată.

Ulterior, Primăria Capitalei a organizat un comandament şi a constituit o societate nouă, care va asigura paza în toate şcolile din Bucureşti. 
 
„Va fi o entitate care va răspunde de tot, o societate care va aparţine Primăriei Capitalei. E o decizie bună. Problema cu lipsa agenţilor de pază în şcoli este că nu mai are cine să legitimeze persoanele din afară. Chiar dacă poarta este închisă, în cazul în care sunt doi elevi care devin agresivi, cine intervine? De asemenea, agenţii de pază îi descurajează şi pe cei care cer bani elevilor”, a explicat, pentru „Adevărul”, Gabriel Chicioreanu, secretar general al FNAP.
 
De altfel, oficiali din Poliţia Capitalei au explicat că oricum în proximitatea şcolilor poliţiştii asigură paza. Totul a pornit de la decizia primarului Daniel Băluţă de a rezilia contractele cu firmele care asigurau paza în şcoli, pe motiv că nu mai are bani şi că în unităţile de învăţământ există camere de supraveghere şi sisteme antiefracţie.
citeste totul despre: