Ce a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ după ce s-a anunţat că salariile profesorilor vor fi mărite cu 60 de lei

Ce a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ după ce s-a anunţat că salariile profesorilor vor fi mărite cu 60 de lei

Proteste sindicate profesori in fata Guvernului. Foto: Facebook FSLI

Salariile profesorilor vor fi mărite în anul 2022, potrivit ordonanţei publicate sâmbătă în Monitorul oficial. „Să se ştie că, de fapt, e vorba de aproximativ 60 lei net, în plus. Se puteau găsi măcar 120 de lei”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, în cadrul şedinţei CES de luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toată lumea ştie care sunt salariile în educaţie. În grila de salarizare suntem în pătrimea inferioară. Ca fapt divers, un profesor debutant are acum în jur de 2.300 lei, cu tot cu hrană. Comentariile sunt de prisos. Încep să vină facturile: 800-1000 lei pentru luna noiembrie şi dacă ne gândim la venitul unui profesor tânăr care mai are de dat şi 1000 lei întreţinere...

Din păcate, încă o dată Educaţia a fost sacrificată. Toate guvernele care s-au perindat în ultimii 30 de ani au tratat educaţia aşa cum nu trebuia. Roadele începem să le culegem. Aşa cum stau lucrurile, inevitabilul se va întâmpla: educaţia va intra într-un colaps total”, a spus Simion Hăncescu. 

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a fost întrebat luni, după adoptarea bugetului pe 2022, ce le transmite profesorilor ieşiţi să protesteze pentru creşterea insuficientă a salariilor.

„Le transmit exact ce am transmis şi data trecută la conferinta: am început o recuperare. Nu este ceea ce..este ceea ce s-a putut în acest moment şi se va continua recuperarea”, a spus Câciu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările