Ce a declarat ministrul Educaţiei despre introducerea certificatului verde în şcoli

Ce a declarat ministrul Educaţiei despre introducerea certificatului verde în şcoli

FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu se ştie încă dacă se va institui regula certificatului verde în învăţământ, dar cu toate acestea, ministerul susţine atât vaccinarea cât şi testarea, pe baza cărora se obţine certificatul verde.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom vedea în ce măsură la nivelul unei legi se pot institui aceste reguli. Noi ne gândim în permanenţă la siguranţa sanitară în şcoli. Certificatul verde se obtine in urma vaccinarii, noi susţinem vaccinarea. De asemenea, susţinem testarea. Certificatul verde se obţine în baza acestor elemente, pe care ministerul Educaţiei le susţine”, a afirmat Cîmpeanu la Digi24, răspunzând la o întrebare în acest sens.

Ministrul a afirmat în repetate rânduri că nu susţine obligativitatea vaccinării.

„Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine, în calitate de ministru al Educaţiei, nu este susţinută nici acum, îndemnul la vaccinare în schimb, este altceva”, a afirmat Ministrul Educaţiei, în data de 17 septembrie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările