Capacitate 2018. Subiectele şi baremul de punctaj la Matematică au fost publicate de Ministerul Educaţiei

Capacitate 2018. Subiectele şi baremul de punctaj la Matematică au fost publicate de Ministerul Educaţiei

Subiectele şi baremul de punctaj la Matematică au fost publicate de Ministerul Educaţiei. FOTO: Arhivă

Subiectele şi baremul de punctaj la proba de Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale 2018, au fost publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) pe site-ul subiecteedu.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

La subiectul I, printre altele, elevii au avut de calculat linia mijlocie a unui trapez şi de aflat volumul unui paralelipiped. La cel de al II-lea subiect, printre cerinţe au fost desenarea unui cub, calcularea unui număr natural „N“ şi rezolvarea unor funcţii şi ecuaţii. Subiectul al III-lea a fost alcătuit din două probleme  de geometrie: prima având la bază un triunghi echilateral şi un triunghi isoscel, iar cea de a doua o piramidă triunghiulară regulată.
 

„Subiectele au fost ceva mai uşoare ca anul trecut, iar aici mă refer în special la problemele de geometrie. Ar fi putut să îi încurce problema 6 de la Subiectul I pentru că ar fi trebuit să ia în considerare doar valorile pozitive. O altă problemă care ar fi putut să îi încurce este cea cu numărul 3 de la Subiectul II. Aici trebuia ca elevii să ştie să pună cerinţele într-un sistem de ecuaţii“, a explicat pentru Adevărul profesoara de Matematică Denisa Tănăsescu.

„Subiectele au avut cam acelaşi nivel de dificultate ca anul trecut. Un elev de nivel mediu ar trebui să obţină nota 7 sau 8“, a afirmat şi preşedintele asociaţiei „Edu Cer“, Ştefan Vlaston.
 

Subiectele şi Baremul de punctaj la Matematică (Evaluarea Naţională 2018)

citeste totul despre: