UPDATE „Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2017“. Ce trebuie să ştii pentru proba la Matematică VIDEO

„Adevărul te meditează pentru Evaluarea Naţională 2017“: Pregătirea la Matematică 

Marţi, 13 iunie, s-a desfăşurat la Adevărul Live pregătirea la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2017. În studio a fost Alexandru Constantinescu, profesor de Matematică şi director la Colegiul Naţional „Spiru Haret“. Acesta a rezolvat o variantă de subiect în direct şi a oferit câteva sfaturi absolvenţilor de clasa a VIII-a în privinţa pregătirii pentru examen. Ieri a avut loc pregătirea la Limba Română.

UPDATE A rămas mai puţin de o săptămână până la susţinerea Evaluării Naţionale la proba de Matematică, motiv pentru care Alexandru Constantinescu, profesor de Matematică în cadrul Colegiului Naţional „Spiru Haret“ le-a oferit câteva sfaturi elevilor despre cum se pot pregăti pe ultima sută de metri.

„Timpul rămas ar trebui folosit pentru recapitulare, iar în cadrul acesteia să îşi fixeze formulele de calcul, care dau mari bătăi de cap elevilor. Ar trebui să mai recapituleze definiiţiile şi noţiunile  fundamentale, astfel  încât să le poată aplica la momentul oportun(…) În ultima zi de examen, copiii nu ar trebui să mai înveţe, ci să se relaxeze ca să nu plece cu o încărcătură de stres la examen.“

„De regulă, elevii se încurcă la calcule. Asta e marea problemă a generaţiei de astăzi. Calculul este tratat în mod superficial, iar acest lucru se reflectă şi la examene. O altă latură sensibilă  este partea legată de geometrie. Dacă problema devine puţin mai grea, atunci de multe ori copiii cedează. Dacă iese puţin din tipar, elevii nu mai ştiu cum să o abordeze“, a mai adăugat directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret“.

În prima zi, respectiv luni, la ora 12:00, profesoara Cristina Tunegaru de la Şcoala Gimnazială Nr. 95, a susţinut pregătirea pentru proba de Limba şi Literatura Română. Lecţia poate fi vizionată aici 

Aceasta a rezolvat în direct varianta de subiect care s-a dat la Simularea de anul acesta, pe 13 martie. Mai mult, aceasta a oferit câteva sfaturi absolvenţilor de clasa a VIII-a despre modul în care să se pregătească pentru susţinerea examenului.

Calendarul Evaluării Naţionale 2017

Cursurile absolvenţilor de clasa a VIII-a s-au încheiat pe 9 iunie, iar prima probă scrisă din Evaluarea Naţională, cea la Limba şi Literatura română, va avea loc pe 19 iunie. 
 
Aceasta va fi urmată de evaluarea la Matematică, pe 21 iunie. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 30 iunie.      
 
Mâine se va defăşura proba scrisă la Română în Cadrul Evaluări Naţionale Speciale 2017

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura între 13 şi 16 iunie la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscrişi 34 de elevi.

Calendarul desfăşurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie - Limba şi Literatura Română, 14 iunie - Matematică, 15 iunie - Limba şi Literatura Maternă. Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (18:00 - 20:00). Vineri, 16 iunie, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate rezultatele finale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: