Campania „Adevărul te meditează pentru BAC 2016”. Lecţia de Geografie, la Adevărul Live. „Elevii trebuie să cunoască bine hărţile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Adevărul te meditează pentru Bac” continuă cu lecţia video la Geografie, susţinută de profesorul Costel Barbălată, de la Liceul „Marin Preda” din Bucureşti.

Principalele declaraţii

Profesorul Costel Barbălată: Este suficient timp pentru a putea aborda cu succes examenul de geografie. Mai sunt patru săptămâni. Elevii ar trebui să îşi însuşească foarte bine suportul cartografic, este vorba de hărţile specifice continentului european. Ei trebuie să cunoască bine de tot statele Europei şi capitatele acestora, pentru a le putea identifica pe hartă. Ei trebuie să se uite pe modelele subiectelor care s-au dat la Geografie, să ia un model şi, practic, cu modelul în faţă, să identifice ţările şi capitalele respectivelor ţări. Mai trebuie să ştie şi principalele râuri ale Europei şi oraşele importante de pe aceste râuri. Ei mai trebuie să înceveţe şi aspctele legate de climă şi vegetaţie. Acestea sunt punctele de greutate pe partea de Europa.

La subiectul al doilea, specific României, trebuie să îşi însuşească bine particularităţile de relief, harta administrativă, cu toate judeţele României şi reşedinţele de judeţ.Trebuie să mai ştie bine şi reţeaua hidrografică.

Profesorul Costel Barbălată a rezolvat subiectul de Bacalureat dat la proba la alegere în cadrul sesiunii speciale, pentru olimpici, din 25 mai 2016.

Bac Sesiune Speciala, Proba Geografie 2016 by Onno Phris

În perioada 6-10 iunie, cadre didactice rezolvă în direct, la Adevărul Live, modele de subiecte de examen, dar explică şi ce ar trebui să aibă elevii în vedere în timpul examenului pentru a avea rezultate cât mai bune.

Campania „Adevărul te meditează pentru Bac 2016" a început luni, 6 iunie, la ora cu pregătirea la Limba şi literatura română. Profesoarele Ecaterina Stanca, de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", şi Ruxandra Achim, de la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale”, sunt cele care au rezolvat în direct subiecte de examen pentru această materie.

Marţi, 7 iunie, Corneliu Riegler, profesor la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti, a oferit câteva indicaţii despre cum să rezolve subiectul de tip III, din cadrul probei scrise la Istorie, iar profesorul George Trifan, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, din Bucureşti, a vorbit despre cum să evite anumite greşeli în cadrul probei scrise la Informatică.

Miercuri, 8  iunie, profesoara Monica Stan, de la  Colegiul Naţional „Sfântul Sava”,  le-a recomandat elevilor să citească atent cerinţele probei de Matematică, şi a exemplificat şi modalităţi de rezolvare ale unor subiectele la această materie.

Joi, 9 iunie, de la ora 12.00, îl avem invitat în platoul Adevărul Live pe consilierul în carieră Gabriel Chicioreanu, care va explica elevilor ce trebuie să ia în considerare când îşi aleg domeniul şi specializarea pe care vor să le urmeze în sistemul de învăţământ universitar.

Vineri, 10 iunie, de la ora 11.00, profesoara Georgeta Onofrei, de la Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” din Capitală, va oferi în direct meditaţii la Biologie, iar la ora 13.00 profesoara Mihaela Găvănescu, de la acelaşi liceu, va oferi câteva secrete despre cum ar trebui rezolvate subiectele de la materiile Socio-umane.

Lecţiile video vor rămâne pe site-ul adevarul.ro, putând fi accesate oricând în secţiunea Educaţie.

Proiectul Campaniei „Adevărul te meditează pentru Bac 2016” este susţinut de Doppelherz.

 

 

Platformă on-line de 

pregătire

De asemenea, elevii care se pregătesc în această perioadă pentru examenul de Bacalaureat pot găsi lecţii în format electronic pentru matematică, informatică, logică, biologie, fizică, chimie, istorie, limba română, economie, filozofie şi sociologie în cadrul platformei educaţionale meditatii.adevarul.ro , realizată de Adevărul şi SIVECO.

Lecţiile interactive sunt sunt structurate astfel încât elevii să reţină uşor şi eficient informaţiile, prin diagrame şi hărţi interactive, simulări, experimente, exerciţii, teste şi jocuri educaţionale. 

Calendarul Bacalaureatului

3 iunie 2016 - Încheierea cursurilor pentru clasele a XII-a/a XIII-a 

13 - 15 iunie 2016 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română  

15 - 17 iunie 2016 -  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare

orală în limba maternă  

21 – 24 iunie 2016 - Evaluarea competenţelor digitale 

27 iunie - 1 iulie 2016 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţieinternaţională 

4 iulie 2016  - Limba şi literatura română – probă scrisă

5 iulie 2016 - Limba şi literatura maternă – probă scrisă 

6 iulie 2016 - Proba obligatorie a profilului  – probă scrisă 

8 iulie 2016 - Proba la alegere a profilului şi specializării  –probă scrisă 

12 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00) 

12 iulie 2016 - Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00) 

13 -15 iulie 2016 - Rezolvarea contestaţiilor

16 iulie 2016 - Afişarea rezultatelor finale

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite