Calendarul Olimpiadelor Internaţionale din 2014

Calendarul
Olimpiadelor Internaţionale din 2014

Olimpiada Internaţională de matematică va avea loc în Africa de Sud     FOTO: Adevărul

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul Olimpiadelor Internaţionale din 2014, cele mai multe dintre acestea având loc în mai şi la vară, în perioada iunie-iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Olimpiada Internaţională de Matematică are loc între 3 – 13 iulie în Cape Town din Africa de Sud, Balcaniada de Informatică se va desfăşura în perioada 2 – 7 mai la Pleven, în Bulgaria.

Tot în luna mai are loc şi Olimpiada Internaţională de Fizică (13 – 21 mai) şi Olimpiada Internaţională de Informatică (13-20 mai), care se va ţine în Taipei.

Calendarul olimpiadelor şi concursurilor internaţionale_2013-2014(1)

Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri sau olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul. Echivalarea se face cu nota maximă.

Lista Olimpiadelor Internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pentru echivalare

Lista Olimpiadelor Si Concursurilor Internationale, Bacalaureat 2014

 

Olimpicii internaţionali care se clasează pe primele trei locuri la concursuri primesc burse de merit din partea statului, care se acordă pe o perioadă de 12 luni. Astfel, tinerii care câştigă primul loc la un concurs internaţional primeşte în fiecare lună o sumă de bani echivalentă cu salariul minim pe economie (850 de lei), olimpicii care se clasează pe locul al doilea primesc exhivalentul a 75% din salariul minim şi cei de pe locul al treilea, 50%. Banii vin din bugetul Ministerului Educaţiei.

Lista Olimpiadelor ai căror câştigători vor primi burse de la stat:
 

Lista Olimpiadelor Internationale 2014, Legea 235 Pe 2010


DOCUMENT Olimpicii internaţionali din 2013, premiaţi în plus faţă de cei din 2012

Ministerul Educaţiei a publicat un ordin prin care creşte valoarea premiilor acordate elevilor medaliaţi la olimpiadele internaţionale din 2013, cu sume cuprinse între 50 şi 260 de lei, această majorare din urmă fiind acordată doar olimpicilor de aur.

DOCUMENT Lista elevilor olimpici români medaliaţi cu aur la competiţiile internaţionale de anul acesta

De la începutul anului şi până acum, 161 de elevi români au adus României medalii şi premii la olimpiadele internaţionale, 29 dintre ei intrând pe lista olimpicilor de aur ai ţării. Lista se va mări după finalizarea competiţiilor din perioada octombrie-decembrie 2013, potrivit Ministerului Educaţiei.

FOTO Olimpicii români cu rezultate de excepţie au fost premiaţi

Elevii români s-au întors medaliaţi de la olimpiadele de fizică, informatică şi matematică internaţionale. Pe lângă medaliile primite datorită performanţei lor, Fundaţia eMag i-a răsplătit şi cu premii în bani. Decernarea acestora s-a desfăşurat aseară în sediul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“. Invitaţii galei au fost Nicuşor Dan, matematician şi fondatorul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, şi Alex Găvan, alpinist.

Guvernul îi premiază pe elevii de 10 la Bac, în timp ce pe olimpicii din 2010-2011 i-a "uitat"

Guvernul a anunţat în şedinţa de ieri că îi va premia cu câte 3.000 de lei pe elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureatul din acest an. Asta în timp ce olimpicii internaţionali ai ţării din 2010 -2011 rămân în continuare nerecompensaţi.

Lista olimpicilor la Ştiinţe şi Informatică, recompensaţi de Ministerul Educaţiei cu premii de peste 170.000 de lei

Elevii care au obţinut 11 medalii de argint şi bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori şi la Turneul Internaţional de Informatică au fost premiaţi luni, 25 martie, de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Suma totală a premiilor a fost de aproape 177.000 de lei.

Burse mai mari pentru olimpicii români

Bursele de merit care se acordă lunar, timp de un an, elevilor români cu medalii la olimpiadele internaţionale din 2012 şi 2013 cresc anul acesta, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: