Calendarul Evaluării Naţionale 2014, publicat de Ministerul Educaţiei

Calendarul Evaluării Naţionale 2014, publicat de Ministerul Educaţiei

Evaluarea Naţională din 2014 începe pe 23 iunie FOTO Adevărul

Examenele de la următoarea Evaluare Naţională din 2014 încep pe 23 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, în timp ce pe 1 iulie 2014 să se afişeze rezultatele finale. Calendarul a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 6 septembrie. La fel ca în acest an, candidaţii vor fi supravegheaţi atât de profesori, cât şi de camere video, care vor fi instalate în sălile de concurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Calendar Evaluarea Naţională 2014:

13 iunie - încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
16 - 18 iunie - înscrierea la Evaluarea Naţională
23 iunie - Limba şi literatura română - proba scrisă
24 iunie - Limba şi literatura maternă - proba scrisă
25 iunie - Matematică - proba scrisă
27 iunie - afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00)
28 iunie - depunerea contestaţiilor
28 - 30 iunie - rezolvarea contestaţiilor
1 iulie - afişarea rezultatelor finale

Potrivit Ministerului Educaţiei, examenul se va desfăşura în conformitate cu metodologia aplicată şi anul acesta. Cu toate acestea, se va modifica Programa pentru Limba şi literatura slovacă maternă, valabilă pentru evaluarea naţională în anul şcolar 2013 - 2014. În schimb, programa pentru restul disciplinelor de examen rămâne aceeaşi.

Tot astăzi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că notele obţinute în clasele V-VIII vor conta doar în proporţie de 25% la admiterea la liceu, dat fiind faptul că există discrepanţe majore între media de la Evaluarea Naţională şi notele date de profesori, care sunt „subiective”.

„Au fost şcoli unde elevii aveau la clasă medii de 7-8 şi la evaluarea naţională au luat 2”, a completat Pricopie.

Comisiile judeţene de organizare a evaluării naţionale vor asigura dotarea cu camere funcţionale de supraveghere video a sălilor de examen, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a salilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările