UPDATE Bacalaureat 2020. Subiectele la Istorie la examenul de BAC. Ce spun profesorii despre gradul de dificultate DOCUMENT

UPDATE Bacalaureat 2020. Subiectele la Istorie la examenul de BAC. Ce spun profesorii despre gradul de dificultate DOCUMENT

Examenul de maturitate a continuat miercuri cu proba obligatorie a profilului

Subiecte Bacalaureat 2020. Sesiunea de Bacalaureat iunie-iulie 2020 continuă miercuri, 24 iunie, cu proba obligatorie e profilului: Istorie pentru profilul uman.

UPDATE:  Profesoara de istorie Iuliana Căplescu, cadru didactic la Colegiul Naţional ”Matei Basarab” din Bucureşti, a comentat pentru ”Adevărul” gradul de dificultate a subiectelor primite de absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul uman, la Istorie.
 
”Primul subiect este foarte uşor. Al doilea, la fel, nu pune probleme. În schimb, cel de-al treilea – punctul referitor la precizarea ideologiei totalitare impuse României şi prezentarea unei practici totalitare adoptate de statul român în prima jumătate a secolului XX cere puţină atenţie, pentru că acolo e o capcană, ca să spunem aşa”, avertizează profesoara. 
 
Despre ce este vorba?  ”Comunismul la noi începe în 1948. Este impus. Aici îi va încurca un pic. De ce? Pentru că e prima jumătate, da? Comunismul este impus în prima jumătate, în 1948. Adică doi ani din această primă jumătate. Şi mi-e să nu-i deruteze. După 1950, treci în a doua jumătate a secolului. Singura capcană este aici. Trebuie doar să fii atent”, a conchis profesoara Iuliana Căplescu. 
 
Examenul de Bacalaureat este organizat în 1.095 de centre, numărul absolvenţilor înscrişi fiind de 155.500. 
 
Absolvenţii au început examenul la ora 9 şi au avut la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea testelor. 
 
În Bucureşti, s-au înscris la examenul de maturitate peste 17.000 de candidaţi, un număr mai mare decât în alţi ani. 
 
Joi, 25 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului. 
 
Primele rezultate vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12.00 şi vor fi anonimizate. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi şi în ziua următoare, pe 26 iunie, până la ora 12.00. 
 
După rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate rezultatele finale în data de 5 iulie. 
 
Subiectele la Istorie
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările