Bacalaureat 2020. Lista rezultatelor la BAC în Bucureşti şi în cele 41 de judeţe

Bacalaureat 2020. Lista rezultatelor la BAC în Bucureşti şi în cele 41 de judeţe

Imagine: Adevărul

Rezultatele la examenul de Bacalaureat sesiunea 2020 au fost afişate marţi pe site-ul Ministerului Educaţiei, respectiv bacalaureat.edu.ro. Notele sunt anonimizate, absolvenţii având acces la acestea în baza unui cod primit în timpul examenelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
 
„Adevărul” prezintă lista rezultatelor la Bacalaureat în Bucureşti şi în cele 41 de judeţe:
 
 
Media minimă pentru a promova Bacalaureatul este 6. 
 
În acest an, cele mai multe instituţii de învăţământ superior din România au renunţat să mai organizezee examen cu prezenţa fizică a candidatului în sală.
 
Singurele facultăţi care au anunţat că menţin varianta clasică sunt Medicina – toate cele cinci universităţi - şi Dreptul – de la Universitatea din Bucureşti. 
 

Când se pot depune contestaţiile 

Calendarul afişării rezultatelor de la Bacalaureat 2020:
 
  • 30 iunie – afişarea rezultatelor, până la ora 12.00
  • 30 iunie – depunerea contestaţiilor, între 16.00 şi 20.00
  • 1 iulie – depunerea contestaţiilor între 8.00 şi 12.00.
  • 5 iulie – afişarea rezultatelor finale după contestaţii
Anul trecut, rata de promovare a examenului de bacalaureat, incluzând şi elevii proveniţi din promoţiile anterioare, a fost de 67,2%, iar pentru elevii din promoţia 2019, aceasta a fost 73,7%, devenind după contestaţii 75,5%. De asemenea, după contestaţii numărul elevilor care au obţinut media 10 a crescut de la 177 la 224.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: