Bacalaureat 2019. Evaluarea competenţelor de limbă străină are loc miercuri şi joi

Bacalaureat 2019. Evaluarea competenţelor de limbă străină are loc miercuri şi joi

Examenul de Bacalaureat 2019 continuă, miercuri şi joi, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C – limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană, limba ebraică, limba japoneză, limba rusă, limba portugheză, limba turcă şi limba chineză).

Cea de-a treia probă are trei componente: proba de înţelegere a unui text audiat, proba scrisă şi proba orală.  

Miercuri, 12 iunie, are loc proba de înţelegere a unui text audiat, urmată în aceeaşi zi de proba scrisă, iar joi, 13 iunie, se va desfăşura proba orală. 

Proba de înţelegere a unui text audiat este de 20 de minute şi constă în evaluarea competenţelor privind receptarea textului audiat. Candidaţii vor avea de ascultat două materiale audio diferite. Proba scrisă va fi de 120 de minute şi în cadrul ei se vor evalua competenţele privind receptarea textului citit şi producerea de mesaje scrise. 

La proba orală, cu o durată de 10-15 minute, se evaluează competenţele privind producerea de mesaje orale şi interacţiunea orală. Fiecare bilet pe care îl vor primi candidaţii va conţine câte trei întrebări. Nu se admite schimbarea biletului de examen. 

Nivelul de competenţă lingvistică pe care îl va obţine fiecare elev va fi înscris în certificatul de competenţă lingvistică într-o limbă de circulaţie internaţională. Se acordă un nivel de la A1 la B2, conform Cadrului European Comun de referinţă pentru Limbi în urma aplicării baremelor de notare şi evaluare.

În cazul candidaţilor care refuză să rezolve subiectele, se consideră că aceştia nu au susţinut proba de evaluare a competenţelor lingvistice. Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise. 

Calendar BAC 2019, prima sesiune – Evaluarea competenţelor

3 – 4 iunie 2019: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
5 – 6 iunie 2019: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
7, 10 – 11 iunie 2019: Evaluarea competenţelor digitale – proba D
12 – 13 iunie 2019: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

Calendar BAC 2019 - Probele scrise

1 iulie 2019: Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă
2 iulie 2019: Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă

Rezultate BAC 2019, prima sesiune:

8 iulie 2019: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
9 – 12 iulie 2019: Rezolvarea contestaţiilor
13 iulie 2019: Afişarea rezultatelor finale

* Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care, în data de 10 iunie 2019, sărbătoresc Rusaliile, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în datele de 7 şi 11 iunie 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: