BACALAUREAT 2015 PERLE de la simularea probei de Limba Română. Sinonimul lui „mâhnire“ este „abureală“

BACALAUREAT 2015 PERLE de la simularea probei de Limba Română. Sinonimul lui „mâhnire“ este „abureală“

FOTO: Arhiva Adevărul

Peste 360.000 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut, luni, simularea pentru examenul de bacalaureat, la proba de Limba şi literatura română. Ca în fiecare an, unele lucrări au stârnit admiraţia profesorilor evaluatori, iar altele... râsul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii din clasele a XII, de la profilul Real, au avut de realizat un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic, aparţinând lui Mihai Eminescu sau George Bacovia. Câţiva au avut lipsa de inspiraţie de a alege poezia “Plumb”, de George Bacovia, deşi lucrările lor demonstrează că nu stăpâneau materia. 

,,Plumb: titlul e alcătuit dintr-un substantiv propriu ce cade", este explicaţia de neînţeles a unui elev de clasa a XII-a.

“Asocierea iubire-plumb evidenţiază că iubita este moartă", crede un alt elev din Bucureşti.

La subiectul al doilea, elevii au avut de redactat un text argumentativ pe tema importanţei comunicării dintre părinţi şi copii. Un adolescent care va susţine în vară examenul de maturitate reuşeşte să tranşeze problema într-o manieră caragialistică, deşi nu aceasta era intenţia.

,,În concluzie, comunicarea nu trebuie să lipsească între părinţi şi copii, fiind o factură ce trebuie îndeplinită aşa cum trebuie şi bineînţeles, să fie o comunicare pozitivă şi de bun augur", a scris acesta.

Un alt elev a pus semnul egalităţii între sensurile cuvintelor “mâhnire” şi „abureală”, la un subiect la care trebuia să numească sinonimele unor cuvinte date.

Anul trecut, doar 52% dintre elevii din clasele a XII-a şi 44% dintre elevii din clasele a XI-a au luat notă de trecere la simularea probei de Limba şi literatura română.


Perle la Evaluarea Naţională 2015: râsu' plânsu' la simulare

SUBIECTE BAC 2015 Rezolvarea subiectelor de la simularea probei de Română

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările