BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

Campania „Adevărul te meditează şi te premiază” a continuat joi, cu o nouă lecţie la Matematică, pentru cei de la profilul Ştiinţele Naturii, susţinută de profesorul Adrian Troie, director-adjunct la Colegiul Naţional „Sf. Sava” din Capitală, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diferenţa dintre subiectele de Mate Info şi cele de Ştiinţe ale Naturii - Filieră Teoretică - Profil Real

„Cele mai multe probleme sunt comenzi dintr-un singur pas. Nu e foarte mult de gândit. Ei trebuie să fie atenţi la formularea fiecărei cerinţe. Nu trebuie să arate, ci doar să calculeze", a spus profesorul Troie. 

Trei subiecte, timp de lucru este de trei ore

---

Aceasta este a treia lecţie video la matematică din cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază", ca va oferi tinerilor care se pregătesc pentru Bacalaureat peste 40 de lecţii video până la finele lunii iunie.

Profesorul Troie va discuta pe variantele de subiecte primite de elevii de la profilul Ştiinţele Naturii din anul 2010, subiecte ce se găsesc şi pe site-ul subiecte.edu.ro.

Miercuri, profesorul de Matematică de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, Costel Chiteş, de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, a pregătit şi a rezolvat în direct la Adevărul Live o variantă cu subiecte pentru elevii de la profilul Mate-Info.

Luni, profesorul de matematică Adrian Troie, director adjunct al Colegiului Naţional "Sf. Sava" din Capitală, a arătat cum trebuie rezolvat un subiect de Mate-Info şi care sunt greşelile pe care le fac elevii la acest gen de subiect.

Iar săptămâna viitoare, profesorul Costel Chiteş să le arate elevilor cum se rezolvă subiectele de Matematică şi de la alte profiluri, Tehnologic, respectiv Vocaţional.

Lecţiile la matematică vor continua şi săptămâna viitoare.

SUBIECTELE ŞI BAREMELE DE LA ŞTIINŢELE NATURII, 2013-2010:

E c Matematica M St-nat Var 02 2013

E c Matematica M St-nat Bar 02 2013

E c Matematica M2 Var 05 2012

E c Matematica M2 Bar 05 2012

Proba E c Matematica M2 Var 05 2011

Proba E c Matematica M2 Barem 05 2011

Proba E c) Matematica M2 Subiect 2010

Proba E c) Matematica M2 Barem 2010

 

Lecţii de consiliere pentru Bac

Începând de luni, 14 aprilie, şi până la sfârşitul lunii iunie, vor fi disponibile pe platforma Bacalaureat 2014, integrată în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro, 40 de lecţii video. 

Profesori de la licee de top din Bucureşti le vor arăta elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la examen şi ce ar trebui să înveţe.

Săptămâna trecută am avut patru lecţii video de consiliere pentru cei care se pregătesc de Bacalaureat, iar în urmă cu două săptămâni am prezentat lecţiile la Limba şi Literatura Română, predate de profesoara Iulia Pop, care le-a explicat elevilor cum trebuie rezolvate subiectele de la Bacalaureat, ce fel de cerinţe vor primi şi cum ar trebui abordate acestea.

De asemenea, la Adevărul Live vor fi şi lecţii video destinate pregătirii pentru toate probele orale şi pentru proba scrisă la alegere.

Meditaţii video pentru Evaluarea Naţională

Elevii de clasa a VIII-a vor putea găsi în secţiunea Educaţie de pe adevarul.ro şapte lecţii video, de la sfârşitul lui aprilie şi până la finalul lunii mai. Două dintre acestea vor fi de pregătire teoretică pentru cele două probe (Română şi Matematică) şi cinci de consiliere, de la pregătirea psihică pentru primul examen naţional serios până la completarea corectă a fişei de înscriere la liceu şi alegerea profilului liceului.

Consiliere pentru elevi

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

Dorim participanţilor mult succes şi mult spor la învăţat!


Pe aceeaşi temă:

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările