BACALAUREAT 2014 Mâine încep probele orale. Urmează două săptămâni de lecţii pentru proba la alegere

BACALAUREAT 2014 Mâine încep probele orale. Urmează două săptămâni de lecţii pentru proba la alegere

Bac-ul de vară începe marţi, 10 iunie, cu probele orale        FOTO: Adevărul

După vacanţa de Rusalii, elevii de clasa a XII-a încep, marţi, Bacalaureatul 2014, cu proba orală la Română. De astăzi, Adevărul reia lecţiile video din campania „Adevărul te meditează te premiază” şi timp de două săptămâni tinerii vor afla cum să rezolve subiectele de la fiecare materie de la proba la alegere a profilului. Iar cei foarte buni mai au timp până pe 21 iulie să intre în cursa pentru marele premiu de 1.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, 10 iunie, se dă startul probelor de la Bacalaureat 2014, cu probele orale. Până vineri, elevii de clasa a XII-a vor trece prin examinarea competenţelor de comunicare în limba română sau limba maternă. 

Săptămâna următoare sunt evaluările competenţelor digitale, apoi o săptămână de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă străină, iar din 30 iunie încep probele scrise, cu examenul la română.

Lecţiile Adevărul continuă până pe 27 iunie

După ce i-am pregătit pe liceeni pentru probele scrise la materiile obligatorii şi cu probele orale, campania „Adevărul te meditează te premiază” continuă, timp de două săptămâni, cu lecţii video pentru fiecare din cele 10 materii de la proba opţională a profilului: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, psihologie şi sociologie.

Dăm startul acestor lecţii astăzi, cu lecţia video la Biologie.

Le reamintim elevilor că cei foarte bune se mai pot înscrie în competiţia pentru marele premiu de 1.000 de euro până pe 21 iulie, cu un text motivaţional, în care îşi povestesc visul, şi care trebuie să adune cât mai multe like-uri.

Cei care vor să recapituleze înainte de proba orală la Română principalele puncte pe care trebuie să le ştie şi cum să se prezinte la această examinare, pot revedea lecţia video pentru această probă.

BACALAUREAT 2014 Lecţia video pentru proba orală de la Română, la Adevărul Live

De asemenea, se pot inspira şi din lecţiile video pentru examenul scris la română, create pentru fiecare dintre cele două profiluri studiate, uman şi real:

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

În cadrul campaniei "Adevărul te meditează şi te premiază" am realizat deja lecţiile video pentru proba de Limba Română, proba obligatorie şi pentru probele orale de la Bac 2014, dar şi pentru probele din cadrul Evaluării Naţionale 2014.

Dintre cele 40 de lecţii de pe adevarul.ro, 10 vizează partea de consiliere şi sunt oferite de specialişti care au lucrat cu liceeni în anii trecuţi şi care i-au ajutat să promoveze cu succes testele naţionale. Consilierii le vor spune elevilor cum să se organizeze ca să înveţe toată materia, cum să facă faţă stresului, cum să comunice cu profesorii şi cu părinţii sau cum să se pregătească psihic şi fizic pentru a face faţă unei lungi perioade de examene.

Marele premiu: 1.000 de euro

În cadrul acestei campanii, Adevărul a pregătit şi o serie de premii pentru elevi.

Pentru a participa, trebuie să accesaţi acest link şi să vă înscrieţi în secţiunea Bacalaureat 2014 pe adevarul.ro cu un eseu motivaţional pe tema “Care este visul tău?”, să strângeţi cât mai multe like-uri şi share-uri şi, astfel, puteţi câştiga premii Biocebral ce vă vor da energie pe toată perioada examenelor, dar mai ales marele premiu în valoare de 1000 Euro!

Candidaţii care susţin proba la fizică, chimie, biologie sau informatică vor absolvi profilul Real din filiera teoretică, profilul Tehnic şi cel de Resurse Naturale şi Protecţia Mediului din filiera tehnologică. De asemenea, şi cei care vor termina profilul Militar din filiera vocaţională dau examen la una dintre aceste probe.

Materiile de la proba opţională de la Bac 2014

Probele de la geografie, filosofie, logică, economie, psihologie şi, după caz, sociologie, sunt susţinute de candidaţii care au absolvit profilul Umanist din filiera teoretică, profilul Servicii din filiera tehnologică şi toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia profilului militar, potrivit metodologiei de examen stabilite de Ministerul Educaţiei.

Anul trecut, la proba opţională a profilului de la Bacalaureat au participat peste 155.000 de absolvenţi de clasa a XII-a, materiile preferate de aceştia fiind Biologia şi Geografia. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, cei mai mulţi elevi s-au înscris anul trecut la Biologie (68.000), Geografie (56.500), Fizică (14.000) şi Chimie (10.500), iar aproape 6.000 au ales Informatica. 

Calendarul Bacalaureatului 2014

 • 26 – 30 mai – Înscrierea candidaţilor
 • 30 mai – încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a
 • 10-12 iunie – Proba orală la Limba Română
 • 11-13 iunie – Proba orală la Limba maternă
 • 16-20 iunie – Proba de Competenţe digitale
 • 23-27 iunie – Proba orală la o limbă străină
 • 30 iunie – Limba şi literatura română (proba scrisă)
 • 1 iulie – Limba şi literatura maternă (proba scrisă)
 • 2 iulie – Proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie (probe scrise)
 • 4 iulie – Proba la alegere a profilului: Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie sau Sociologie (probe scrise)
 • 7 iulie – afişarea rezultatelor
 • 11 iulie – afişarea rezultatelor finale

VIDEO BACALAUREAT 2014 Lecţia pentru proba de testare a cunoştinţelor de limbă străină, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Matematică, pentru profilul Tehnologic, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Matematică, pentru profilul Ştiinţele Naturii, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Matematică, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie video la Matematică: cum pot fi evitate cele mai comune greşeli în rezolvarea exerciţiilor

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de Română cu profesoara Iulia Pop de la Colegiul „Sf. Sava“, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A doua lecţie la Română, despre eseul literar, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A treia lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

VIDEO BACALAUREAT 2014 A patra lecţie la Română, pentru elevii de la Real, la Adevărul Live

 

 •  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: