BAC 2102 Rezultatele finale la sesiunea din toamnă: doar un sfert dintre elevi a promovat examenul

BAC 2102 Rezultatele finale la sesiunea din toamnă: doar un sfert dintre elevi a promovat examenul

Elevii care au dat Bac-ul în toamnă pot verifica notele finale                                                Foto: Mediafax

Notele finale pe judeţe, după soluţionarea contestaţiilor, de la bacalaureatul de toamnă din 2012, au fost publicate de Ministerul Educaţiei, cu o zi întârziere faţă de data estimată. Rata de promovare pe ţară a crescut aproape cu un procent, de la 24,30% la 25,49%, potrivit cifrelor oficiale. Ziua afişării datelor s-a încheiat însă cu o sesizare transmisă DNA privind examenul din Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19.30: Ştefan Vlaston, preşedintele Asociaţiei EDU CER şi membru în conducerea Partidului Noua Republică, a anunţat că a depus o sesizare penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) privind modul în care s-a derulat sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat în judeţul Giurgiu, având în vedere rata mare de promovare înregistrată în acest judeţ comparativ cu cea din ţară.
 
”La nivel naţional, rata de promovare la sesiunea de toamnă a fost de 24,27%. Vă rugam să reţineţi că, în ceea ce priveşte judeţul Giurgiu, promovabilitatea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2012 a fost de 50,22%”, se arată în sesizarea lui Vlaston, transmisă HotNews.ro.

Acesta consideră că este necesar ”a se demara cercetări penale pentru a se stabili dacă la examenul de Bacalaureat - sesiunea de toamnă 2012, desfăşurat in judeţul Giurgiu, au fost respectate prevederile legale incidente în materie, cercetări începând cu recorectarea tezelor în regim supravegheat de către procurori”. 

De altfel, Giurgiu a fost judeţul cu cea mai mare rată de promovare. Datele Ministerului Educaţiei arată că, la nivel naţional, în 2012 s-au înregistrat rate de promovare mai mari decât în 2011, cu aproape 5%, cele mai mari diferenţe fiind în Mehedinţi, Ilfov şi Ialomiţa.

UPDATE 13.00. Rata de promovare la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului din 2012 a crescut aproape cu un procent după soluţionarea contestaţiilor, de la 24,30% la 25,49%, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.
 
Cele mai mari rate de promovare s-au înregistrat în judeţele Giurgiu (50,22%), Gorj (38,79%), Suceava (38,01%), Constanţa (36,10%) şi Vaslui (35,13%).
 
Comparativ cu rezultatele din sesiunea a doua a examenului de bacalaureat 2011, se constată o majorare a ratei de promovare cu 5,07%, mai arată datele Ministerului Educaţiei.
 
În cifre absolute, peste 21.000 de elevi au promovat sesiunea a doua a examenului de bacalaureat 2012, dintr-un total de peste 85.000 de candidaţi prezenţi. 
 
Dintre aceştia, în jur de 24.000 provin din promoţiile anterioare.
 

Niciun candidat de nota 10

Pe tranşe de medii, cei mai mulţi abia au reuşit să obţină note de trecere.

  • 17.881 de candidaţi au obţinut medii între 6 şi 6,99
  • 3.411 de candidaţi - medii între 7 şi 7,99
  • 379 de candidaţi - medii între 8 şi 8,99
  • 30 de candidaţi - medii între 9 şi 9,99

Nici un candidat nu a obţinut media 10, mai spun reprezentanţii ministerului, deşi 29 de elevi au reuşit să bifeze medii între 9 şi 9,68.

Peste 63.000 de elevi au fost respinşi, în jur de 14.000 nu s-au prezentat la examene, iar 239 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

2.500 de note modificate după contestaţii

În total, elevii au depus aproape 23.500 de contestaţii (cele mai multe la proba obligatorie a profilului - peste 9.600). În urma soluţionării contestaţiilor, peste 2.500 de elevi au avut parte de note modificate.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul dedicat Bacalaureatului 2012 rezultatele finale la cea de-a doua sesiunea a examenului de anul acesta, după soluţionarea contestaţiilor depuse duminică de elevi.

Potrivit calendarului oficial, notele urmau să fie publicate pe 5 septembrie, adică miercuri.

Elevii îşi pot găsi propriile note căutând în lista nominală a rezultatelor finale de la sesiunea de toamnă a bacalaureatului.

Cei care vor să compare rezultatele obţinute la nivel naţional pot consulta rapoartele din toate judeţele.

Topul notelor de la Bac-ul din toamnă

De asemenea, este disponibil şi un top al elevilor în funcţie de mediile obţinute la acest examen.

Rezultatele parţiale ale bacalaureatului de toamnă indicau o rată de promovare de aproape 25% la nivel naţional, faţă de 16,8%, în 2011, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Cele mai slabe rezultate au fost obţinute de candidaţii din Ialomiţa, iar cele mai bune de cei din Giurgiu. 

Ministerul Educaţiei urmează să anunţe rata finală de promovare a elevilor care s-au prezentat la cea de-a doua sesiunea a bacalaureatului din acest an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările