BAC 2019. Un elev care dă examenul a şasea oară. Părinţii i-au promis că îi cumpără un Ford Mustang numai să îl ia

BAC 2019. Un elev care dă examenul a şasea oară. Părinţii i-au promis că îi cumpără un Ford Mustang numai să îl ia

Tânărul a fost ambiţionat să promoveze examenul cu un bolid  FOTO Captură video digi24.ro

Un bolid de zeci de mii de euro, în schimbul promovării examenului de bacalaureat. Măcar, din a şasea încercare. Este trocul propus de unii părinţi, disperaţi să îşi vadă odraslele cu o diplomă. Absolvenţii de liceu care au dat vineri BAC-ul au susţinut proba obligatorie a profilului: Matematică sau Istorie, după caz.

"N-am învăţat, m-am dus la caterincă. Acum m-au motivat părinţii, mi-au zis că îmi iau un Mustang dacă îl iau", a declarat tânărul pentru digi24.ro.

Elevii de clasa a 12-a care nu au promovat examenul maturităţii din prima au, săptămâna această, o nouă şansă să promoveze şi să viseze, poate, la o facultate.
 
După ce, miercuri, candidaţii au susţinut proba la Limba română, testarea a continuă vineri la proba obligatorie a profilului.
 
Cei de la profil Umanist dau proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real susţin examenul la Matematică - specializările mate-info, ştiinţe ale naturii, profilul pedagogic şi filiera tehnologică.
 
Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris în această sesiune. Dintre aceştia, peste 28.700 de candidaţi au încercat să susţină examenul şi în 2018. Alţi peste 14.800 sunt din promoţiile anterioare. Examenul se consideră a fi promovat în momentul în care un absolvent de liceu îndeplineşte următoarele condiţii: trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, pe cele scrise şi să obţină media 6 la testările scrise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: