UPDATE Avertisment de la sindicaliştii din Educaţie: profesorii nu îşi vor primi salariile înainte de sărbători. Reacţia Ministerului Educaţiei

UPDATE Avertisment de la sindicaliştii din Educaţie: profesorii nu îşi vor primi salariile înainte de sărbători. Reacţia Ministerului Educaţiei

Avertisment de la sindicaliştii din Educaţie: profesorii nu îşi vor primi salariile înainte de sărbători. FOTO: Arhivă

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ solicită Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Sărbătorile Pascale. Asta, pentru că, spun sindicaliştii, angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-a indus ideea în spaţiul public că toţi bugetarii îşi vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat. Salariaţii din învăţământ îşi vor primi banii în cont după sărbători. În plus, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET“ solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să ia toate măsurile necesare pentru corectarea programului de salarizare EDUSAL, astfel încât toţi angajaţii din învăţământ să-şi primească salariile săptămâna viitoare.

Înţelegem că, în momentul în care se fac mai multe schimbări de ordin financiar-contabil, pot apărea probleme, însă acestea trebuie remediate în regim de urgenţă pentru ca salariaţii să nu fie afectaţi în niciun fel“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedinte FSE „SPIRU HARET“.

Ce spune Ministerul Educaţiei

Pentru Ministerul Educaţiei Naţionale, ca pentru toate unităţile aflate în subordine/coordonare, finanţate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară.

Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între 1 şi 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare şi cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unităţi de învăţământ şi de salariaţi.

Luna aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariaţii din învăţământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018. Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata.

Având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

 

 

 

citeste totul despre: