Autorii ale căror manuale şcolare vor fi declarate admise în urma evaluării vor remuneraţi cu sume cuprinse între 25.000 şi 45.000 de lei

Autorii ale căror manuale şcolare vor fi declarate admise în urma 
evaluării vor remuneraţi cu sume 
cuprinse între 25.000 şi 45.000 de lei

Autorii ale căror manuale şcolare vor fi declarate admise în urma evaluării vor remuneraţi cu sume cuprine între 25.000 de lei şi 45.000 de lei. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Autorii ale căror manuale şcolare vor fi declarate admise de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) vor fi remuneraţi de Editura Didactică şi Pedagogică, odată cu cedarea drepturilor de autor, cu sume cuprinse între 25.000 de lei şi 45.000 de lei (brut), în funcţie de disciplină şi tipul de învăţământ, primar sau gimnazial, a transmis sâmbătă MEN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit comunicatului emis de instituţie, autorii sau grupurile de autori cu cel mai mare punctaj ale căror manuscrise vor fi publicate ca manuale şcolare la disciplinele din învăţământul primar cu una sau două ore pe săptămână vor primi 25.000 de lei brut, iar pentru disciplinele cu trei sau mai multe ore pe săptămână, vor primi 35.000 de lei brut.

La învăţământul gimnazial, remuneraţia pentru autorii sau grupurile de autori care vor avea manuale aprobate la materiile cu o oră pe săptămână este de 25.000 de lei brut, la cele cu două ore pe săptămână - 35.000 de lei brut, iar la cele cu patru ore pe săptămână - 45.000 de lei brut.

De asemenea, autorii sau grupurile de autori care au obţinut al doilea şi al treilea punctaj, vor primi 50 la sută din remuneraţia acordată manuscrisului cu cel mai mare punctaj, respectiv 25 la sută, cu condiţia să fi primit minimum 85 de puncte la evaluare.

Ministerul Educaţiei Naţionale spune că va oferi în plus autorilor sau grupurilor de autori cu manucrise declarate admise de pe primele trei poziţii un punctaj distinct, reflectat în metodologia de acordare a gradaţiei de merit pentru anul 2019.

citeste totul despre: