Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei. Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea social-democraţilor

Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei. Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea social-democraţilor

Rovana Plumb FOTO Inquam / Alexandra PandreaI

Ecaterina Andronescu va fi noul ministru al Educaţiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea social-democraţilor. Andronescu va deţine acest portofoliu pentru a patra oară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ministerul Educaţiei nu are nicio putere de decizie în această situaţie. Executivul trebuie să dea o hotârâre de guvern în cazul în care decide ca atribuţiile să fie delegate către un secretar de stat până la numirea noului ministru“, au declarat pentru „Adevărul“ reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.
 
Mandatul Rovanei Plumb, în calitate de ministru interimar al Educaţiei se va încheia vineri, zi în care expiră cele 45 de zile în care poate fi exercitată această funcţie, potrivit Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor.
 
Asta înseamnă că Guvernul trebuie să vină cu altă propunere de ministru interimar sau plin, pe care să îl accepte şeful statului.
 
Premierul Viorica Dăncilă a făcut deja acest lucru, şi a propus-o pe Ecaterina Andronescu lui Klaus Iohannis un ministru al Educaţiei, pe Ecaterina Andronescu.
 
Iohannis dă semne că nu o vrea pe Andronescu

„Dacă bine am reţinut, doamna Andronescu va fi propusă pentru Învăţământ. Vă spun că aici o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Dintr-un motiv simplu, eu am fost recent la un eveniment foarte frumos, la Politehnică. Poate vă amintiţi „200 de ani de învăţământ tehnic românesc”- un eveniment la care am participat cu plăcere, am văzut realizări senzaţionale la Politehnică şi mi-a părut bine că am mers acolo. Neîntrebată, mi-a spus, totuşi, doamna Andronescu, că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă, sau numai dorinţa partidului, sau dacă se face o remaniere cu bucata”, a declarat, marţi, Klaus Iohannis.
 
citeste totul despre: