Andronescu, despre învăţătorul care i-a scăzut nota unui elev care a scris corect cuvântul patinoar: „Să îl trimitem la evaluare”

Andronescu, despre învăţătorul care i-a scăzut nota unui elev care a scris corect cuvântul patinoar: „Să îl trimitem la evaluare”

Ecaterina Andronescu se declară consternată de cazul de la Iaşi, FOTO: Eduard Enea

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că se impune evaluarea învăţătorului din Iaşi care a corectat lucrarea unui elev din clasa a doua, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ecaterina Andronescu declară că regretă întâmplarea de la şcoala din Iaşi şi susţine că se va interesa de cazul elevului notat cu ”Suficient” deşi tema sa nu avea greşelile evidenţiate de către dascăl. 
 
„M-a revoltat şi pe mine, vă mărturisesc sincer. Nu am altceva de comentat”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, la Parlament.
 
Întrebată ce ar putea face Ministerul Educaţiei în acest caz, Ecaterina Andronescu a precizat: „Păi să îl trimitem pe domnul într-un program de evaluare, da? Să vedem dacă mai poate rămâne la catedră dacă nu ştie scrie corect româneşte sau nu. Acest lucru aş vrea eu să întreb şi să aflu şi să văd ce a făcut directorul. Este îngrozitor de neplăcut şi pentru mine să văd că un profesor dintr-o şcoală unde elevul se duce să înveţe ... .Sper să fie un caz singular”. 
 
Reacţia ministrului vine după ce un învăţător din Iaşi a corectat tema unui elev din clasa a II-a, care a scris „patinoar”, dascălul considerând că varianta corectă este „patinuar”. 
   
  Ionel Tarnoveski a postat luni tema corectată de către dascăl pe pagina sa personalău., consternat de greşeala gramaticală a profesorului şi de calificativul acordat fiului său:
 

„Iaşi, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu.
David a ajuns acasă şi s-a dus direct la dex-ul cel mare şi greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat,
Tati, eu unde am greşit, nu înţeleg ?
Ce să-i răspund, domnule învăţător, de la clasa a II-a B ? 
Am încercat totuşi să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o ţară în care ne dorim şi luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: