Analiză epidemiologică Bucureşti: şcolile din sectoarele 3, 4 şi 5, în scenariul verde, 1,2 şi 6, în cel galben

Analiză epidemiologică Bucureşti: şcolile din sectoarele 3, 4 şi 5, în scenariul verde, 1,2 şi 6, în cel galben

INSP a pubblicat astăzi situaţia epidemiologică pe zone

Direcţiile de Sănătate Publică au transmis inspectoratelor şcolare analiza situaţiei epidemiologice la nivelul Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma analizei situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică  - dată de referinţă: luni, 7 septembrie, ora 10.00 – se arată într-un comunicat al MEC.
 
Astfel, au rezultat următoarele:
 
în 2.728 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori
în 410 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori
în 43 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.
 
Conform analizei epidemiologice, realizate la nivelul municipiului Bucureşti, sectoarele 3, 4 şi 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 şi 6 s-ar situa în scenariul galben. 
 
Potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. 
 
Cele trei scenarii au următoarea configuraţie: 
 
Scenariul 1: participarea zilnică (faţă-n faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
 
Scenariul 2: participarea zilnică (faţă-n faţă)) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
 
Scenariul 3: participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
 
Prin urmare, în acord cu procedura aprobată de către cele două ministere, astăzi,                                      7 septembrie 2020, toate direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor informa inspectoratele şcolare judeţene/al Municipiului Bucureşti şi comitetele judeţene/al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.
 
Până la 10 septembrie, în funcţie de aceste date, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ, la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ, comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ în vederea începutului anului şcolar 2020-2021. 
 
Ministerul Educaţiei şi Cercetării va face publice aceste date, la nivel naţional, după emiterea acestor hotărâri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările