Admiterea la liceu, aproape de final. 30.000 de locuri au rămas neocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care s-au înscris la liceu au fost repartizaţi, după a doua sesiune a admiterii
Elevii care s-au înscris la liceu au fost repartizaţi, după a doua sesiune a admiterii

Elevii care au trecut cu bine de Evaluarea Naţională, dar nu au reuşit să ajungă la liceele pentru care au optat în prima etapă a admiterii de anul acesta, din 13 iulie, au fost repartizaţi după a doua sesiune, de la finalul lunii iulie.

Astfel, toţi cei 382 de candidaţi înscrişi au fost repartizaţi în licee, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS). 

Aproape 30.000 de locuri libere în liceele româneşti

Dintre aceştia, 377 candidaţi (peste 98%) au fost admişi la prima opţiune exprimată în formularul de înscriere.

În total, aproape 30.000 de locuri au rămas neocupate în liceele din România, aşa cum arată datele publicate pe site-ul MECTS destinat admiterii la liceu.

Cele mai multe locuri libere sunt în Bucureşti (2.454) şi în judeţele Iaşi (1.487), Bihor (1.167), Suceava (1.093), Bacău (1.080) şi Prahova (1.016). Iar cele mai puţine se înregistrează în judeţele Neamţ (230), Ilfov (304), Ialomiţa (342), Giurgiu (363), Vrancea (372) şi Sălaj (374).

Până la finele lunii iulie, comisiile judeţene de admitere vor soluţiona situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată de până acum, iar în intervalul 6-7 septembrie 2012 va avea loc o ultimă repartizare pentru absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapele precedente, sau care şi-au încheiat situaţia şcolară între timp. 

Peste 150.000 de elevi repartizaţi în prima etapă

Admiterea la liceu este computerizată, iar în prima etapă peste 150.000 de elevi au fost repartizaţi în licee, anul acesta aducând şi schimbări în topul liceelor din România.

La nivel naţional, 177 de elevi au fost admişi cu media 10. Asta înseamnă că ei au obţinut nota 10 la ambele probe ale examenului de Evaluare Naţională (limba română şi matematică), dar au avut şi media 10 în clasele V-VIII.  Au fost însă şi unităţi la care elevii au intrat cu medii ca 3,78 sau chiar 3,36. 

Admiterea în licee se face fără examen, pe baza mediei formate din media generală obţinută la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Ambele au o pondere de 50% fiecare, potrivit MECTS.

Excepţie fac liceele/clasele pentru care se susţin probe de aptitudini, clasele cu regim de predare bilingv pentru care se susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pentru care se susţin şi probe de verificare a cunoştinţelor la limba maternă.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite