ADMITERE LICEU 2013 Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au dat examenul de Evaluare Naţională 2013 şi care vor fi repartizaţi prin calculator la liceu pe 16 iulie, pot să îşi dea seama, cu aproximaţie, la ce liceu vor intra în funcţie de notele pe care le-au luat la Capacitate 2013 cu ajutorul unei aplicaţii pe care o vor putea accesa pe adevarul.ro.

Absolvenţii de clasa a VIII-a pot să-şi calculeze la ce liceu au cele mai mari şanse să intre cu ajutorul unei aplicaţii marca admitereliceu.ro, care se va folosi de statisticile de la admiterea de anul trecut, ultimele medii de admitere de la fiecare liceu şi de notele pe care le-au obţinut la Evaluarea Naţională de anul acesta.

Profesorii atrag atenţia că, din cauza subiectelor uşoare de la Capacitate 2013, notele sunt mai mari ca anul trecut, ceea ce înseamnă că mediile de admitere vor fi şi ele mai mari.

La Evaluarea Naţională de anul acesta s-au prezentat peste 123.000 de elevi, dintre care 75% au luat note peste 5, cel mai mare procent de 89%, fiind în judeţul Brăila, iar cel mai scăzut, în Olt (60%), potrivit datelor finale, înainte de rezolvarea contestaţiilor, centralizate de Ministerul Educaţiei.

Numărul elevilor care au obţinut note peste 5 la Evaluarea Naţională 2013 a crescut cu aproape 10% faţă de 2012.Notele de la Evaluarea Naţională au fost mai mari în 2013 decât în anii precedenţi, ceea ce înseamnă că bătaia pe liceele foarte bune va fi mare anul acesta.

ACCESATI AICI APLICAŢIA PRIN CARE PUTEŢI VEDEA LA CE LICEU POATE FI REPARTIZAT COPILUL DUMNEAVOASTRĂ!

Note mari la Matematică la Capacitate

Fostul Inspector General din Iaşi, Liliana Romaniuc, actualmente consilier judeţean PDL, chiar susţine că trecerea de la subiecte dificile la subiecte uşoare, la Evaluarea Naţională, poate fi un fenomen periculos şi că ar putea apărea o anumită frustrare în rândul elevilor buni, care, deşi obţin medii mari, nu vor putea intra la liceul dorit.

De altfel, părerea este împărtăşită şi de profesorii de matematică, spre exemplu, care spun că subiectele prea uşoare de la această probă au făcut imposibilă departajarea elevilor foarte buni de restul.

„Notele sunt extraordinar de bune, însă la proba de  Matematică subiectele au fost atât de uşoare încât nu s-a mai putut face departajarea între elevii foarte buni şi restul. Spre exemplu, la una dintre clasele la care predau am un elev foarte bun care a luat 9,50 din neatenţie şi sunt colegi de-ai lui care nu sunt străluciţi şi care au luat 10“, a explicat profesoara de Matematică Clarisa Cavachi, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc“.

Calendarul admiterii la liceu

În perioada 5-9 iulie se completează de către părinţi şi elevi, fişele de înscriere la liceu, care sunt introduse în baza de date computerizată. Repartizarea computerizată are loc pe 16 iulie, urmând ca listele să fie afişate la şcoli pe 17 iulie, iar în perioada 17-26 iulie se depun dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi candidaţii.

Cum se face admiterea la liceu

Completarea corectă a opţiunilor pe fişa de înscriere la liceu a elevilor care au trecut cu bine de Evaluarea Naţională 2013 este esenţială pentru ca aceştia să ajungă să înveţe la instituţia dorită. Nicoleta Beliciu, dirigintă şi profesoară la Şcoala nr. 193 din Capitală, arată cum trebuie trecute codurile liceelor dorite, în funcţie de media elevilor, pentru a-i ajuta pe părinţii care vor depune fişele în perioada 5-9 iulie.

Profesoara Ioana Nicolae, diriginte la o clasă de a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu“ din Capitală le recomandă elevilor care au medii între 7 - 8 să bifeze cât mai multe opţiuni, fiindcă cei mai mulţi elevi care au terminat clasa a VIII-a şi au dat Evaluarea Naţională au medii de 7-8, iar bătaia pe locurile care se ocupă cu aceste medii este cea mai mare.

De altfel, şi Ministerul Educaţiei le recomandă elevilor, în Ghidul de admitere la liceu, să ţină cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-şi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite