„Adevărul te meditează pentru BAC“: lecţia la Istorie, la Adevărul Live. Profesorul Corneliu Riegler: „Confuzia cea mai mare este la cerinţă“

„Adevărul te meditează pentru BAC“: lecţia la Istorie

Miercuri, în studioul Adevărul Live a fost prezent Corneliu Riegler, profesor de istorie la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”care a oferit soluţii unor subiecte de examen la proba de istorie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Acesta i-a sfătuit pe absolvenţii de clasa  a XII-a să acorde atenţie capitolelor ce vizează bătăliile din Evul Mediu, cât şi tratatele şi celelalte acţiuni diplomatice încheiate de voievozii din acea perioadă. De asemenea, trebuie avute în vedere proiectele de construire şi de consolidare a statului român modern, dar şi istoria comunismului din România.

„Cea mai frecventă greşeală care se face la examenul de bacalaureat este confundarea între anumite tipuri de cerinţă. Termeni precum „precizaţi“ sau „menţionaţi“ presupun un răspuns scurt şi la obiect, în comparaţie cu „prezentaţi“ care presupune un răspuns mult mai elaborat. Diferenţa de punctaj este foarte mare între cele două tipuri de cerinţă. Una este să precizezi un eveniment istoric precum Primul Război Mondial pe care îl poţi face într-un rând şi altceva presupune prezentarea Primului Război Mondial, lucru pe care nu poţi să îl faci în doar două rânduri“, a mai explicat profesorul de istorie.

Campania „Adevărul te meditează pentru BAC” vine în sprijinul tuturor elevilor de clasa a XII-a care se pregătesc să dea examenul de Bacalaureat în vară. Invitaţii sunt profesori de specialitate din Bucureşti, care rezolvă în direct modele de subiecte de examen, dar care oferă şi sfaturi în ceea ce priveşte modul de învăţare şi cel în care pot fi rezolvate exerciţiile.
 
Joi, 1 iunie, începând cu ora 11:00, Andreia Bodea, director al Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” împreună cu consiliera şcolară Diana Ioaneş, vor da sfaturi despre cum elevii pot trece mai uşor peste această perioadă dificilă. În aceeaşi zi, la ora 12:00, George Trifan, profesor al Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, va susţine lecţia de informatică
 
Ultima pregătire va fi tot pe 1 iunie, începând cu ora 13:00 şi va avea ca invitate pe profesoara Laura Creţu de la Liceul „Ion Barbu”, Florica Dumitrescu, profesoară de psihologie şi sociologie la Liceul „Ion Barbu” şi la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi profesoara de economie de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, Cătălina Rusin. Acestea vor oferi câteva sfaturi despre cum ar trebui rezolvate subiectele de la materiile socio-umane
 

Tot miercuri, profesoara Gabriela Alexandru de la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” a oferit sfaturi privind proba la Fizică în cadrul examenului de bacalaureat.

Marţi a avut loc pregătirea pentru Biologie asigurată de profesoara Ionela Cociorva, de la Colegiul I.L. Caragiale. În aceeaşi zi s-a desfăşurat şi pregătirea la Matematică, unde invitată la Adevărul Live a fost  Denisa Tănăsescu, profesor de matematică la Colegiul I.L. Caragiale.

Luni a fost lecţia la Limba şi literatura română, susţinută de Ruxandra Achim, profesor de limba şi literatura română la Colegiul I. L. Caragiale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: