Absolvenţii Laude-Reut, pod al prieteniei româno-israeliene

Absolvenţii Laude-Reut, pod al prieteniei româno-israeliene

Ca la fiecare mijloc de septembrie, în apropierea Anului Nou evreiesc ce urmează a fi sărbătorit la acest final de săptămână, în prezenţa Ambasadorului David Saranga, Preşedinte Onorific al Laude-Reut Board of Trustees, absolvenţii promoţiei 2020 s-au reunit în Piaţa Leul Ierusalimului, la sediul liceului Laude-Reut, pentru a preda ştafeta elevilor de clasa a XII-a, care le calcă pe urme spre succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Generaţia 2020, cea de a 11-a din existenţa liceului Laude-Reut, a adăugat panopliei media 10 la bacalaureat şi 22 de note de 10 la probele acestui examen, ceea ce situează instituţia noastră printre primele în Bucureşti, cu media 9,50. 
 
În aer liber şi în condiţii de distanţare fizică, 16 absolvenţi din 30 au primit diploma Magna Cum Laude, cea mai înaltă distincţie acordată la finalul liceului nostru elevilor care obţin minimum media 9,50 la bacalaureat, o adevărată carte de vizită a pregătirii şi seriozităţii lor pe noul drum pe care au pornit, la universităţi de top din Europa, Statele Unite ale Americii şi Israel. 
 
 
Ceremonia emoţionantă s-a dorit a fi şi una de absolvire, nu doar de premiere şi rămas bun, întrucât această generaţie, atât de încercată de pandemie, nu a beneficiat de banchetul de final al clasei a XII-a. Gândurile lor, împărtăşite restrânsei audienţe din spatele măştilor pe care suntem nevoiţi a le purta, au surprins atât gratitudinea faţă de profesori, cât şi provocările marcante ale acestui an. 
 
Alături de diriginţi şi colegii lor mai tineri, legaţi simbolic cu panglici în culorile Laude-Reut, dar şi cu mii de fire nevăzute ale colegialităţii, am creat un pod al prieteniei, precum excelent a punctat E.S. Ambasadorul Saranga, şi le-am urat drum lin în viaţă, reamintindu-le că îi aşteptăm mereu acasă, în marea familie Laude-Reut ai cărei membri rămân pentru totdeauna. În cinstea lor, baloane alb-albastre şi-au luat zborul în văzduh, purtând visurile lor înalte pe care suntem convinşi că le vor împlini cu mare determinare.
 
 
Complexul Educaţional Laude-Reut a reluat luni, 14 septembrie, cursurile pentru cei 495 de elevi în toate ciclurile, de la grădiniţă la liceu, deschizând astfel anul şcolar 2020-2021 în format hibrid (faţă în faţă şi online). 
 
Din motive de securitate şi sănătate, în contextul pandemiei COVID-19, elevii nu au avut parte de o ceremonie de bun (re)venit la şcoală, cu toată emoţia revederii, ci de triaj medical, termometrizare, trasee de deplasare în incinta instituţiei, reguli de purtare a măştii şi de interacţiune la distanţă cu colegii şi profesorii de care le-a fost dor din 12 martie 2020. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările