A fost inaugurată prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2 al Capitalei

A fost inaugurată prima sală de clasă complet digitalizată din Sectorul 2 al Capitalei

A fost inaugurată prima clasă digitalizată din Sectorul 2 al Capitalei.

Prima clasă de şcoală generală complet digitalizată din Sectorul 2 al Capitalei a fost inaugurată. Aceasta a costat 30.000 de lei şi a fost susţinută de părinţii din Asociaţia „Creştem Copiii Fericiţi”, la iniţiativa învăţătoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„De luna aceasta, copiii clasei a III-a C a Şcolii Ferdinand I învaţă, sub îndrumarea învăţătoarei Tiţa Angheluţă, pe cele 15 laptopuri furnizate cu sprijinul Asociaţiei de părinţi ai şcolii, „Creştem Copii Fericiţi”. Iniţiativa a aparţinut învăţătoarei, care a dorit să creeze prima clasă complet digitalizată a şcolii”, transmite asociaţia într-un comunicat, conform Hotnews.

Potrivit acesteia, efortul nu s-a limitat doar la furnizarea calculatoarelor, ci şi refacerea întregii reţele electrice, dar şi renovarea şi igienizarea sălii de clasă.

 

„Munca depusă, echipamentele, investiţiile şi donaţiile însumează peste 8000 de euro – 30.000 de lei, iar totul s-a înfăptuit într-o perioadă de aproximativ zece zile. În prima zi de cursuri în clasa refăcută, copiii au fost primiţi cu cărţi şi dulciuri”, anunţă asociaţia.
 
Cei 14 elevi şi învăţătoarea vor beneficia de 15 laptopuri aduse de asociaţia de părinţi, echipamentele urmând să fie folosite până la finalul clasei a IV-a, în 2022.
 
Investiţiile concrete: 15 laptopuri (cu dock stations şi monitoare suplimentare la nevoie); configurare şi instalare sisteme de operare; reţeaua electrică (panou electric, prize, cablaje); colţ de lectură; renovare şi amenajare (reparaţii, zugrăvit, vopsit, draperii pentru geamuri); dulap nou pentru cărţi; o tablă nouă; cărţi & dulciuri care i-au aşteptat pe copii în ziua inaugurării clasei reinventate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările