Şcolile private, pândite de faliment

Şcolile private, pândite de faliment

Învăţământul privat cere ajutorul statului pentru a trece de pandemie

Circa 150.000 de elevi şi preşcolari merg la cursuri în instituţii private unde sunt cuprinşi 19.000 de angajaţi. Şcolile private cer Guvernului ajutor financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Învăţământul privat cere Guvernului o subvenţie de 25% din veniturile declarate pentru a nu intra în faliment. ”Am cerut ministerului o serie de măsuri printre care subvenţie în perioada aceasta mertir-septembrie. O altă propunere este scutirea de la plata contribuţiilor salariale pentru angajaţii din instituţiile particulare de învăţământ!, a declarat Christian Comşa, reprezentantul Asociaţiei Şcolilor Particulare, citat de Mediafax. 
 
Potrivit aceleiaşi surse, şcolile şi grădiniţele private nu pot accesa programe ca IMM Invest, nefiind considerate întreprinderi şi cer o linie de finanţare separată şi similară. 
 
Reprezentanţii şcolilor private mai spun că părinţii îşi retrag copiii de la cursuri deşi există scăderi ale preţurilor. Dacă rămân închise până în septembrie, şcolile private vor avea pierderi de 60%. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările